Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Tortelloni met walnoten, pesto en bleekselderij

2 eetlepels (olijf)olie 1 pak verse tortelloni con formaggio e nocci (250 g) 2 stengels bleekselderij 100 g walnoten (gehakt) 4 eetlepels groene pesto (bakje a 100 g)1. In pan met water en 1 eetlepel olie tortelloni in ca. 4 mi... bekijk recept »

Kip in cacao

275 g meergranenrijst 4  kipfilets olijfolie om in te bakken 4 el cacao 1 bosje bleekselderij 1 bosje bospeen 275 g maïskorrels diepvries 1  ui 2  sinaasappels Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de ve... bekijk recept »

Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus

1 ui 150 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 2 takjes takjes tijm 1½ el olijfolie 35 g tomatenpuree (blikje à 70 g) 200 g paddenstoelen voor pasta 200 g linzen 75 g geraspte Parmezaanse kaas 40 g panko (Japans brood... bekijk recept »

Groentemacaroni met tonijn

300 g macaroni grande (pasta zak 500 g, biologisch) 2 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 2 stengels bleekselderij (in reepjes) 1 zak grofgesneden wokgroenten (400 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 blikjes tonijnmoot ... bekijk recept »

Parelballetjes

100 g sushirijst ½ bleekselderij 200 g half-om-halfgehakt 1 cm verse gemberwortel (geraspt) ½ el maizena 1 el droge sherry 4 Chinese kool (bladeren) 4 el sojasaus (licht) 1 el zoete chilisaus 1 el sesamolie1... bekijk recept »

Aardappelsalade met ham en bleekselderij

3 stengels bleekselderij 750 g vastkokende aardappels (klein ongeschild) zout 2 eetlepels ciderazijn (of witte wijnazijn) versgemalen peper 1 dikke plak achterham (125 g) 1 bekertje slagroom (125 ml) 1 eetlepel citro... bekijk recept »

Tomaten-roerbaksoep met gehakt

2 stengels bleekselderij 4 bospeentjes 1 dunne prei ½ eetlepel bakgember 2 eetlepels roerbakolie 150 g rundergehakt 1 eetlepel medium sherry 1 eetlepel Chinese sojasaus 1 zakje roerbaksoep voor tomatensoep (pakje ` 2 zakjes ... bekijk recept »

Court-bouillon

1 wortel 1 ui 1 stengel bleekselderij 1 dl droge witte wijn (Alsace Pinot Blanc) 1 laurierblaadje 2 takjes verse tijm 8 zwarte peperkorrels zout 1. Wortel wassen en in plakjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Bleekselderi... bekijk recept »

Gebakken gnocchi met tomatensaus en kalkoen

300 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 2 tenen knoflook 5 el olijfolie 800 g tomatenpartjes (blik à 400 g) 1 el balsamicoglazuur (flesje 67 g) 500 g gnocchi 250 g kalkoenschnitzels 15 g basilicum (bakje)1. Snijd de w... bekijk recept »

Noord-Afrikaanse stoofpot

2  uien 2 teentjes knoflook 1  pompoen olijfolie om in te bakken 1 tl kaneelpoeder 0.05 g saffraan 4 stengels bleekselderij 500 ml gezeefde tomaten 800 ml water 2  groentebouillonblokje 400 g kikkere... bekijk recept »

Pagina 21 van 100