Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Arabische tuinbonensoep & gegrild brood met citroenpasta

3  zoete witte uien 3 stengels bleekselderij 300 ml olijfolie 2 el komijnpoeder 275 g gedroogde gepelde tuinbonen 1 l warm water 1  sucuk worstje Arabische tuinbonensoepPel en snipper twee derde van de uien. Snijd d... bekijk recept »

Bleekselderij-komkommersalade

1 tl mosterd 3 el wittewijnazijn 4 el olijfolie extra vierge 8 g verse dille 1 struik bleekselderij 1 komkommer 200 g witte kaasblokjes1. Maak in een schaal een vinaigrette van de mosterd, azijn en olie. Snijd de dille fijn, voeg toe en s... bekijk recept »

Snelle waldorfsalade

400 g kipfilet 3 el olie 1 tl kerriepoeder 100 g walnoten 100 ml slagroom 2 el mayonaise 1 el mosterd 1 mespunt suiker 1 citroen 1 struik bleekselderij 2 friszure appels 2 bananen 250 g verse ananasstukjes1. Snijd de kipfilet ... bekijk recept »

Gevulde groentemaaltijdsoep

3 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 teentje knoflook (fijngesneden) 1/2 struik bleekselderij (fijngesneden) 400 g winterpeen (in plakken) 1 liter kippenbouillon (van tablet) 1 el gedroogde rozemarijn 1 zak aardap... bekijk recept »

Penne met saus van wintergroenten

3 eetlepels olijfolie 1 grote ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 300 g winterpeen (in blokjes) 6 stengels bleekselderij (in stukjes) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 theelepels gedroogde tijm 300 g p... bekijk recept »

Verse lintpasta met sinaasappelpesto

200 g bloem ( om te bestuiven) 2 eieren 100 ml olijfolie ( 2 1/2 eetlepels) 50 g pecorino (kaas) (stukje) 1 sinaasappel (schoongeboend en schil geraspt) 50 g spinazie (vers (zak a 300 g)) 1 teen knoflook 2 eetle... bekijk recept »

Runderbouillon met drie soorten selderij

3 runderschenkels 3½ liter kraanwater 2 uien 1 prei 4 stengels bleekselderij 400 g knolselderij 1 el tomatenpuree 3 tenen knoflook 40 g bladselderij 8 cm verse gember 1 el peperkorrels 1½ tl zout 4 kruidnagels 2 la... bekijk recept »

Afghaanse boulanee

200 g aardappels 1 bosje bosui 1  rode paprika zonnebloemolie 200 g rundergehakt 1 tl gemberpoeder 1 tl chilivlokken 8  wraps Afghaanse BoulaneeBreng in een pan water met een beetje zout aan de kook.Schil en snijd ... bekijk recept »

Pastasalade met haricots verts en witte kaas

300 g gigli met zongedroogde tomaten (pasta, zak a 500 g) 1 courgette 1/2 bleekselderij 2 blikken haricots verts (fantasia mikado (a 400 g)) 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 plak witte kaas (45 (150 g)) 1 citroen 6 ... bekijk recept »

Groentepakketje met blauwaderkaas

1 struik bleekselderij 2 grote rode uien 1 bakje oesterzwammen (150 g) 2 eetlepels olie peper 100 g Danish blue (kaas)1. Bleekselderij wassen, schoonmaken en stengels in stukken van ca. 5 cm snijden. Uien pellen en elk in 6 parten... bekijk recept »

Pagina 22 van 100