Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Bleekselderij ovenschoteltje

Voor 2 personen: 6 stelen bleekselderij bakje verse roomkaas geraspte kaas zout peper gekookte aardappelen ui champignonsWas de stelen bleekselderij en snij de bladeren eraf. Snij de stelen in stukken van een centimeter of 5 en verwijder de eventuele... bekijk recept »

Bleekselderij-Appelsoep

30 g Plantaardige margarine 1 Grote gesnipperde ui 3 Moesappelen, schoongemaakt en gesneden 1,2 l Groentebouillon 1 Laurierblaadje Zout en Peper 3 Stengels bleekselderij,fijngehakt Dungesneden bleekselderij voor de garneringBereiding Fruit de ui lic... bekijk recept »

Danablue-bleekselderij pakketje

Voor 3 personen: 2 stengels bleekselerij 6 plakjes bladerdeeg 100 gr. Danablue 2 eieren 1/2 el maizenaVerwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes, kook hem ca. 10 min., giet af en laat a... bekijk recept »

Ragout van bleekselderij en champignons

5 stengels bleekselderij 250 g champignons 1 citroen 1 eierdooier 2 theelepels maiszetmeel 1 cl olijfolie (extra vierge) 0.5 takje peterselie peper zoutMaak de groenten schoon. Snij de selderij in kleine stukjes, ongeveer 1 cm. Stoom de selderij gaar... bekijk recept »

Frittata van champignons, paprika en bleekselderij

goede pan met anti-aanbaklaag 175 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes olie (olijf of zonnebloem) 1 middelgrote ui, gesnipperd 1 a 2 teentjes knoflook, geperst 1 groene en 1 rode paprika, in dunne ringen 5 eieren van kippen met vrije uitloop... bekijk recept »

Macaroni met bleekselderij en paprika

Voor 2 personen:200 gr macaroni400 gr bleekselderij1 grote ui1 rode paprika2 eetl tomatenpuree1 eetl tamarigedroogde of verse basilicum- Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Fruit de fijngehakte ui in een paar eetlepels olie,... bekijk recept »

Gerookte makreel met bleekselderij en citroensaus

1 gerookte makreel of 2 lichtgerookte makreelfilets 3 stengels bleekselderij 3 gedroogde tomaatjes op olie sap van 1 citroen 1 dl visbouillon (van een tablet) 125 ml slagroom 2 takjes verse tijm (of gedroogd) zout en peperKnip 2 stukken bakpapier van... bekijk recept »

Mosselsoep met tomaat en bleekselderij

1 kilo mosselen 2 tenen knoflook 4 stengels bleekselderij 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal) ¼ liter visbouillon (van een tablet) 1 blikje tomaatstukjes (400 g) zout en peperPel de tenen k... bekijk recept »

Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij

14 gamba’s 1 rode peper 1 rode ui 2 tenen knoflook 1 flinke stengel bleekselderij 3 tomaten 2 eetlepels olie 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 mespunt gemalen komijn (djinten) zout en peper 2 eetlepels fijngehakte peterselieVerwijder de zaa... bekijk recept »

Bleekselderij 'au gratin'

1 struik bleekselderij 1 water 1 zout 2 deciliter kaassaus zie recept 1 plantaardige olie 20 gm kaas geraspt Maak de selderij schoon en kook deze bijtgaar. Maak 2 dl kaassaus (zie recept). Vet een vuurvaste schaal in met olie en leg de groente erin. ... bekijk recept »

Pagina 42 van 100