1000 recepten met bleekselderij
450 - 500 gram (voorgekookte) plakjes aardappel 2 gesnipperde uien zout peper 400 gram visfilet in stukken 3 vleestomaten 3 stengels bleekselderij bladselderij beetje olieOvenschaal invetten Voorgekookte aardappelschijfjes er dakpansgewijs in leggen... bekijk recept »
1 kg bleekselderij 3 dl droge witte wijn 3 el gehakte tuinkruiden 4 el zachte boter 4 el beschuitkruim zout peperSnijd de schoongemaakte bleekselderij in stukken van gelijke grootte. Blancheer de stukken 5 min. Giet de wijn in een oven schaal en stro... bekijk recept »
400 g kipfilet (in reepjes)zout1 tl kerriepoeder6 stengels bleekselder (in stukjes)1 blikje ananasblokjes2 el gember (geraspt)2 cl extra vierge olijfolie1 teentje knoflook (geperst)2 takjes verse koriander (gehakt)1. Snij de kippenfilets in reepjes e... bekijk recept »
1. Schil 4 grote vastkokende aardappels of boen ze schoon. Snijd alle aardappels in de lengte in 4 dikke plakken. Kook deze in weinig water in 5 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm de ovengrill. Leg de aardappelplakken naast elkaar en verdeel ove... bekijk recept »
1 struik bleekselderij3 eetlepel olijfolie750 gram shoarmavlees2 uien gesnipperd1 eetlepel kerriepoeder150 gram feta in blokjes of verkruimeld2 eetlepel blanke rozijnen2 eetlepel peterselie of bladselderij, gehaktTurks brood of shoarmabroodjes1. Haal... bekijk recept »
1. Schil 4 grote vastkokende aardappels of boen ze schoon. Snijd alle aardappels in de lengte in 4 dikke plakken. Kook deze in weinig water in 5 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm de ovengrill. Leg de aardappelplakken naast elkaar en verdeel ove... bekijk recept »
1 bleekselderij1 eetlepel olie2 eetlepels boter1 ui, gesnipperd1 bosje tijm2 witte boterhammen, zonder korstjes, licht geroosterd100 gram geraspte belegen kaasbakplaat met bakpapier1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de stronk van de bleekselderi... bekijk recept »
150 milliliter olijfolie500 gram pancetta, in reepjes of gerookte spekblokjes5 uien, in stukken8 teentjes knoflook, gepeld2 winterwortels, geschrapt, in stukken8 stengels bleekselderij, in stukken3 rode pepers, zonder zaadjes, in stukken8 blikjes (&a... bekijk recept »
500 gram krieltjes met schilrasp en sap van 1 sinaasappel4 eetlepels olijfolie2 eetlepels azijn1 teentje knoflook, geperst1 theelepel gedroogde oregano2 stengels bleekselderij, in dunne boogjes1 bosje bieslook, fijngehakt2 eetlepels kappertjes25 gram... bekijk recept »
1. Hak kappertjes, ansjovisfilets, peterselie, basilicum en munt fijn en roer tot een salsa met mosterd, olijfolie en citroensap. Roer gewokte boogjes bleekselderij erdoor. Lekker bij de courgette-paprikaspiesjes. bekijk recept »