Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Zeeduivel met groenten uit de oven

Voor 2 personen: 1 kleine ui (gesnipperd) 2 stengels bleekselderij 1 gele paprika 2 gedroogde tomaten op olie 1 blik tomatenblokjes 1 tl gedroogde majoraan 250 gr zeeduivelfilet 1 el kappertjes peper en zoutSnijd de bleekselderij in stukken van 3 cm.... bekijk recept »

Tomatengroentesoep met Ei en Kaas

2 uien 2 stengels bleekselderij 1 teen knoflook 0,5 dl. olijfolie 600 gram tomaten 10 blaadjes verse mint 2 eieren 30 gram Parmezaanse kaas 4 sneetjes witbrood peper en zoutBereiding: Pel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snij de ui... bekijk recept »

Tomatengroentesoep met Ei en Kaas

2 uien 2 stengels bleekselderij 1 teen knoflook 0,5 dl. olijfolie 600 gram tomaten 10 blaadjes verse mint 2 eieren 30 gram Parmezaanse kaas 4 sneetjes witbrood peper en zout- Ontpel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snij de ui in een fijne br... bekijk recept »

Spiegelei Op Provencaalse Groente

3 paprika's - roodgeelgroen 1 aubergine 1 courgette 4 stengels bleekselderij 1 ui 2 teentjes knoflook 6 eetlepels olie peper en zout naar smaak 125 ml. groentebouillon 1 bosje peterselie 4 eieren Paprika′s halveren, zaadlijsten verwijderen en ... bekijk recept »

Provencaalse Pasta.

300 gram macaroni, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 courgette, 3 eetlepels olijfolie, 1 schaaltje Provencaalse runderreepjes ( ca 300 gram ), 1 blik gepelde tomaten ( 400 gram ), 50 gram zwarte olijven. Macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui ... bekijk recept »

Waldorfsalade met druiven en kaas

6 stengels bleekselderij1 kleine appel100 gram groene pitloze druiven, gehalveerd100 gram oude of blauwe kaas, grof gehakt20 gram hazelnoten, grof gehakt en licht geroosterdVoor de dressing:2 eetlepels zure room of crème fraîche1 eetlepe... bekijk recept »

Basisrecept soffritto

1. Pel en snipper 3 uien. Snijd 2 geschrapte winterwortels in kleine blokjes. Verwijder de eventuele draden van 4 stengels bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Verhit 6 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui, wortel en bleeks... bekijk recept »

Bietensoep met appel en geitenkaas

2 eetlepels arachide- of olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt1 stengel bleekselderij, fijngehakt500 gram gekookte rode bieten, gepeld, in plakken1 appel, geschild, in stukjes800 milliliter groentebouillon125 milliliter zure... bekijk recept »

Mediterrane kikkererwtensoep

3 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, gesnipperd1 ui, gesnipperd3 stengels bleekselderij, in smalle boogjes1 eetl. verse tijmblaadjes of blaadjesbleekselderij1 l groente- of vleesbouillon1 blik kikkererwten (ca. 250 g), afgespoeld en uitgelekt100 g r... bekijk recept »

Snelle waldorfsalade

2 groene appels 4 stengels bleekselderij 50 g witte druiven 50 g gepelde walnoten 0.5 citroen 4 eetlepels Calvé mayonaise met eieren 1. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne partjes. Was de bleekselderij en snijd hem in... bekijk recept »

Pagina 53 van 100