Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Quinoasalade van René Pluijm

QuinoaSjalotBleekselderijWortelGeitenkaasCitroenFrambozenOlijfolie extra viergePeper en zout1. Kook de quinoa en doe het in een schaal.2. Snijd de bleekselderij, wortel en sjalotjes heel fijn en voeg dit toe. 3. Brokkel de geitenkaas erover, samen me... bekijk recept »

Broodsoep en panzanella van René Pluijm

2 ltr bouillon1 wortel, in plakjes1 stengel bleekselderij, in plakjes2 tomaten, in blokjes2 tenen knoflook, fijngesneden2 rode uien, in ringen1 gele paprika, in blokjes6 eieren1 scheutje azijn6 sneetjes oud broodpeperzoutverse korianderverse petersel... bekijk recept »

Tagliatelle Bolognese

400 gr kipfilet 1 ui 1 winterwortel 2 stengels bleekselderij 1 pot Bertolli Pastasaus Tomaat Basilicum 400 gr tagliatelle 100 gr (versgeraspte)parmezaanse kaas keukenmachineMaak de wortel en bleekselderij schoon..." /> Recept: Tagliatelle Bologn... bekijk recept »

Waldorfsalade

4 stuks granny smithsCitroensap2 stengels bleekselderij120 gr. walnoot 1.2 dl. mayonaise- Snijd voor de garnering enkele partjes met schil van een appel. Schil de rest van de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in luciferdunne re... bekijk recept »

Winterse tomatensoep

250 g hutspotgroenten 2 stengels bleekselderij in stukjes 3 aardappelen in blokjes 1 eetlepel olie 4 groentenbouillonblokjes 1,5 l water 4 tomaten in stukjes 1 eetlepel peterselie fijngesneden- Fruit de hutspotgroenten, de bleekselderij en de aardapp... bekijk recept »

Gelderse lentesalade van Zandvliet

6 eetlepels olijfolie1 teentje knoflook, geperst1 kropje ijsbergsla, bladeren gewassen en gedroogd1 rode ui, in ringen1 bakje cherry-/kers- tomaatjes, gehalveerd3 stengels bleekselderij, in reepjes of blokjes250 gram Zandvliet Gelderse kookworst,... bekijk recept »

Kippensoep met kaascrostini s

8 kippenbouten of 10 kipkarbonades6 uien, gepeld en gehalveerd1 bosje bladselderij, grof gehakt4 winterwortels, geschrapt en in stukken2 struiken bleekselderij16 peperkorrels2 eetl. zout7 l water500 g (volkoren) spaghetti500 g broccoli, in kleine roo... bekijk recept »

Knapperige groenten met pittige pestodip

150 g broccoli en/of bloemkool 1 rode paprika 150 g geschrapte worteltjes 4 stengels bleekselderij 1 potje Bertolli Pesto alla Calabrese 4 el dikke yoghurt 1. Maak de groenten schoon. Verdeel de broccoli of bloemkool in roosjes. Snijd de paprika i... bekijk recept »

Pittige Pompoensoep Met Spekjes En Pitten

1 kilo pompoen in blokjes (ik laat de schil erom) pitten bewaren 1 ui gesnipperd 1 teentje knoflook 2/3 stengels bleekselderij in stukjes flike `snuf` chilipepervlokken beetje rozemarijn eetlepel masalakruiden 3 lenteuitjes in stukjes 2 blokjes kippe... bekijk recept »

Risotto Vegano.

300 gram rijst250 gram kipnee500 gram prei1 stronk bleekselderij2 theelepels Italiaanse kruidenolieeventueel peper & zout. Bak inmiddels de in kleinere stukjesgesneden kipnee in wat olie. Voeg daarbij de gewassen (en kleingesneden) prei en de kruiden... bekijk recept »

Pagina 69 van 100