Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Bleekselderijsalade Met Gorgonzola

4 stengels bleekselderij 100 gr blauwe druiven 200 gr Gorgonzola 1 dl appelmoes 3 eetlepels mayonaise peper en zout Voorbereiding Snij de schoongemaakte bleekselderij in zeer kleine stukjes. Halveer e druiven en ontpit ze. verkruimel de kaas. Vermen... bekijk recept »

Waldorfsalade

1 kleine struik bleekselderij, in smalle reepjes, 300 gram gekookte achterham, in smalle reepjes, 300 gram gerookte ossetong of gerookte kipfiletin smalle reepjes, 24 walnotengrof gehakt, 125 ml. zure room, 2 eetlepels mayonaise, 1 ml. vloeibare zoet... bekijk recept »

Pittig Slaatje

Zie bereidingswijze Bereidingswijze Snij een bleekselderij in partjes. Hak enkele noten fijn. Klop een sausje van 6 eetlepels olie met 2 eetlepels azijn. Kruid met peperzout en wat zoetstof. Snij een Roquefortkaas in stukjes en meng deze door het sau... bekijk recept »

Panzanella Ofwel Toscaanse Broodsalade

200 gram grof witbroodzonder korst 5 rijpe tomatenin blokjes 1 rode uifijngesneden 50 gram zwarte olijvenin plakjes ? komkommerin stukjes 2 stengels bleekselderijin dunne reepjes 3 el fijngehakte basilicum 1 teentje knoflookgeperst 6 el olijfolie 1 ?... bekijk recept »

Pastasalade Met Gorgonzola En Gedroogde Tomatendressing

2 eetlepels olijfolie 2 fijngesneden teentjes knoflook 1 fijngesneden ui 1 dl droge witte wijn 8-10 zongedroogde tomaten op oliein reepjes 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel fijngesneden basilicum zoutversgemalen zwarte peper voor de salade: 300 gr fus... bekijk recept »

Panzanella

200 g grof witbroodzonder korst5 rijpe tomaten in blokjes1 fijngesneden rode ui40 g zwarte olijvenin plakjes6 ansjovisfletsgehalveerd1/2 komkommer in stukjes2 stengels bleekselderij in dunne reepjes2 el fijngehakte peterselie3 el fijngehakte basilicu... bekijk recept »

Oud En Nieuw: Eiersalade

6 eieren1/4 l kippenbouillonsap van 1/2 citroen4 stengels bleekselderij in stukjes100 gr knolselderij in blokjes1/2 rode paprika in blokjesong. 250 gr gerookte kipfilet in blokjes1/2 groene en1/2 gele paprika in blokjes12 zwarte olijven8 kerstomaatje... bekijk recept »

Gevulde Peren Met Oude Kaas

2 handperen 4 eetlepels citroensap 150 gram oude kaas 1 stengel bleekselderij Bosje mint 100 gram gepelde walnoten 4 eetlepels perensap 1 theelepel Franse mosterd vers gemalen peper 2 eetlepels walnotenolie Snijd de kaas in kleine blokjes en de sten... bekijk recept »

Chileense Varkensfricandeau

1 kg fricadeau zout peper 3 lepels olijfolie of zonnebloemolie 1 kleingesneden ui 1 teentje knoflook 1 worteltje in plakjes 1 stengel bleekselderij in stukjes 1 takje peterselie 1 laurierblad 1 theelepel oregano tijm djinten 4 dl water 2 lepels azijn... bekijk recept »

Creoolse Rijst

1 rode ui3 stengels bleekselderij6 takjes peterselie2 eetl olie150 gr langkorrelrijst1 kippenbouillontabletvers gemalen zwarte peper Verhit de olie in braadpan. Bak de ui en de bleekselderij ca. 3 minuten. Schep de rijst erdoor en bak hem even mee. V... bekijk recept »

Pagina 90 van 100