Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Tarwe Met Groenten/Gehakt Uit De Wok

200 gr voorgek tarwe200 gr bleekselderijstengels,200gr rode paprrika's bv ontveld,100 gr groene paprika's ook ontveld,3 eetlepels zonnebloemolie100 gr sjalotten2-3 teentjes knoflookzout3 eierenwitte peper uit de molen50gr hazelnoten. Als het water aa... bekijk recept »

Italiaanse Groentesoep

1 ui2 stengels bleekselderij3 eetl. olijfolie75 gram magere spekreepjes250 gram (vers) gesneden soepgroenten1 blikje tomatenblokjes of vers gesneden tomaten2 vlees- of kippebouillonblokjes (naar keuze)75 gram pasta (macaroni o.i.d.)een klein potje wi... bekijk recept »

Tomaten-groentesoep

2 vleesbouillontabletten 250g braadworst 1 grote ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 stengel bleekselderij (in plakjes) 1 bakje kastanhechampignons (in plakjes) 4 el olijfolie 1 blikje tomatenblokjes 1 ciabatta 50g geraspte Parmezaanse... bekijk recept »

Minestrone

1 dl olijfolie. 100 gram spek,in blokjes.(pancetta) 2 teen knoflook,geplet. 1 kleine ui,fijn gesneden. (200 gram krabbetjes) 100 gram tometen blokjes. 2 liter vleesbouillon(tablet) 100 gram wortel,in dunne plakjes. 100 gram sperziebonen,in stukjes. 1... bekijk recept »

Italie: Paddestoelensoep

Plm. 250 g eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons2 vleestomaten2 stengels bleekselderij1 el verse tijm (of 1 tl gedroogde)1 bosje bieslook50 g versgeraspte parmezaanse kaas8 sneetjes stokbrood1 ui1 teentje knoflook1 l krachtige warme vleesbouillon4... bekijk recept »

Minestra

200 gr doorregen spek200 gr lamsvlees,2 knoflookteentjes1 wortel1 stengel bleekselderij8 kleine tomaten1 ui1 dl olijfolie100 gr geweekte witte bonen4 aardappels2 eetl zoutkervel Snijd de wortel, tomaten, bleekselderij en de ui klein, pers de knoflook... bekijk recept »

Harirasoep

600 ml bouillon 450 gram tomatengepureerd in een keukenmachine 225 g gekookte kikkererwten (eventueel uit blikuitgelekt) 125 gram groene linzen 125 gram vermicelligrof verkuimeld 60 g gekookte witte bonen (eventueel uit blikuitgelekt) 5 el olij... bekijk recept »

Winterpan

3 aardappels 3 uienniet te groot 4 stengels bleekselderij 2 winterwortels 1 kleine koolraap 500 g in blokjes gesneden hamlappen boter 1 bekertje zure room 2 el bloem peterselie zoutpeper uit de molen 1 tl kerrie Laat de boter heet worden en bak het v... bekijk recept »

Jamaicaanse Erwtensoep

1 pakje diepvries doperwten 450 g. 200 g. zuurkoolspek 1 liter kippenbouillon 200 g. kipfilet 1 stengel bleekselderij 1 fijngesneden teentje knoflook 2 fijngesneden sjalotjes 1/2 fijngesneden Spaanse peper (zonder zaadjes) 1/2 rode paprika 1/2 gele ... bekijk recept »

Harira (Marokkaanse Soep)

1 eetlepel olijfolie1 fijngesnipperde ui250 g rundergehakt5 eetlepels kikkererwten (een nacht geweekt)1 ontvelde en fijngesneden tomaat2 blikjes toamtenpuree1 bosje fijngehakte koriander6 takjes fijngehakte peterselie2 stengels fijngehakte bleekselde... bekijk recept »

Pagina 91 van 100