Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Kerrie-appelsoep Uit De Magnetron

1/2 groene paprika2 zachtzure appels15 gram boter50 gram garnalen200 gram aardappelen1/2 liter groentebouillon1 eetlepel citroensap1 eetlepel kerriepoeder2 eetlepels gemalen kokos1 stengel bleekselderijpeper en zout De boter in de ovenvaste schaal in... bekijk recept »

Krabkoekjes met yoghurtdip

2 blikjes krabstukken 170g, uitgelekt 4 eetlepels boter 1 ui, fijngehakt 1 stengel bleekselderij, in blokjes 1/2 paprika, in blokjes 100 gram gekruimeld oud witbrood of panko (kant-en-klaar Japans broodkruim) + extra 2 eetlepels peterselie, fijngehak... bekijk recept »

Makreelsalade met appel en selderij

4 gerookte makreelfilets 2 sinaasappels 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes 1 appel, in blokjes 2 gemberbolletjes, fijngehakt 1 eetlepel gembersiroop 1 eetlepel verse bieslook, gehakt mespuntje paprikapoeder 50 g walnoten ½ krop friseesla of ... bekijk recept »

Roodbaars met groente uit de oven

500 gram roodbaarsfilet halve citroen (uitgeperst) 6 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook (fijngehakt) 1½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden 450 gram aardappelschijfjes (voorgekookt) 150 gram winterwortel (ikleine blokjes) 2 stengels bleekselderij... bekijk recept »

Zalmfilet met groente

4 stukken zalmfilet (à 100 gram) 1 dunne prei 2 stengels bleekselderij 4 bosworteltjes 25 gram boter 3 eetlepels olijfolie extra vierge sap van een halve citroen 1 teentje knoflook 2 eetlepels fijngehakte basilicum zout en versgemalen peperSnijd de p... bekijk recept »

Bonenschotel

2 rode in plakjes gesneden ui 3 eetlepels olijfolie 1 struik in plakjes gesneden bleekselderij 1 pot witte bonen 1 plakjes gesneden rookworst peper zout. Fruit de ui al omscheppend 5 minuten in de hete olie. Voeg de bleekselderij toe en bak ze ... bekijk recept »

Garnalen Cocktail

250 gr. hollandse garnalen (gepeld)meer kan natuurlijk altijd 1 mango1 stengel bleekselderij,1 eetl. versgehakte bieslook. Voor de dressing: 125 ml. creme fraiche2 eetl. mayonaise2 eetl. limoensap1 eetl. droge sherry of witte wijnvers gemalen peperbl... bekijk recept »

Kerrie-krabdip

15 gr boter of margarine 2 theel kerriepoeder 1 uifijngesnipperd 1 stengel bleekselderijkleingesneden 25 gr chilies uit blikuitgelektgesnipperd 200 gr verse roomkaas 1 eetl melk 1 theel citroensap 200 gr krabvlees 2 eetl fijngehakte peterselie 1. Ver... bekijk recept »

In Wijn Gemarineerde Garnalen

225gr:verse garnalen(steurkrabben).3 eetlepels (45ml)rijstwijn of sherry.2 sjalotten,allen de witte delen.1/2 kopje(50gr:bleekselderij.1/3 kopje(50gr:)wortels.1 eetlepel(15ml)doperwten.VOOR DE SAUS:2 eetlepels(30ml)sojasaus.1 theelepel(5ml)sesamolie.... bekijk recept »

Goulashsoep

1/2 el olijfolie traditioneel (C1000) 125 g magere spekreepjes 250 g champignonsin plakjes 1 preiin dunne ringetjes 100 g chorizoin plakjes 3 vastkokende aardappelengeschild en in blokjes 1 pot Struik Krachtbouillon met rundvlees 1 blik stevig... bekijk recept »

Pagina 89 van 100