Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Scandinavische Kip-champignonragout

1 gesnipperd sjalotje125 gr. gesneden champignonsolijfolie1 blik geconcentreerde champignonsoep (ca. 4 dl.)2 dl. creme fraiche4 el. maiskorrels uit blik1 tl. sambal oelek4 el. zoetzure zilveruitjes250 gr. gerookte kipfilet in kleine blokjes2 stengels... bekijk recept »

Winterse Groentesoep

4 sneetjes bruinbroodontkorst 1 sjalotgesnipperd 3 el olijfolie 200 g winterpeenin blokjes 2 stengels bleekselderijfijngesneden 1 l koelvers groentesap (Biologisch) 2 el boter 1 teentje knoflookfijngesneden 150 g broccoliin zeer kleine roosjes 100 ... bekijk recept »

Tagliatelle Bolognese

3 el olijfolie 125 gr ontbijtspek (fijngesneden) 1 ui (fijngesneden) 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 fijngesneden wortel 1 fijngesneden stengel bleekselderij 400 gr rundergehakt 1 klein blikje tomatenpuree zout peper 2 dl rode wijn 1 blik tomatenbl... bekijk recept »

Schenkel Uit De Stoofpan

4-6 stukken kalfsschenkel met been van 4 cm dik 30 g bloem 75 g boter 1 ui 1 winterwortel 1 stengel bleekselderij 2 teentjes knoflook 1 citroen majoraan (vers of diepvries) zout peper 1 1/2 dl droge witte wijn 1/2 blik gepelde tomaten 1 dl runderfond... bekijk recept »

Filetto Rossini

1 ossenhaasje a 180 g30 g ganzenlever10 g geschaafde truffel1 fles rode wijn1 ui? prei? bleekselderij1 wortel1 snee broodbotertruffelolie Bak de fijngesneden wortel, bleekselderij, prei en ui in de boter en voeg de inhoud van de fles rode wijn toe. L... bekijk recept »

Spaghetti Bolognese

50 g roomboter 2 el olijfolie 100 g pancettafijngesneden 1 uigesnipperd 2 wortelsfijngesneden 2 stengels bleekselderijfijngesneden 350 g rundergehakt 2 dl volle melk nootmuskaat 500 g pomodori (blik)grof gehakt 2 dl rode wijn zout versgemalen zwarte ... bekijk recept »

Mosselen Op Z'n Zweeds

200 fijngesneden wortelen2 stengels bleekselderij(gesneden)2 el dille2 kleine rode uien(in partjes)2 kg mosselen2 dl witte wijneen half bekertje zure room1 el mierikswortelpuree,1 el honing1 el mosterd1 el extra gehakte dille. Vermeng wortelen, bleek... bekijk recept »

Panpizza

Voor het deeg: 1 kg patentbloemmax 70 gr. gistzoutwaterolijfolie. Voor de saus: 2 blikken tomaten1 uiknoflookteentjeolijfolie3 worteltjes1 stengel bleekselderijbasilicumzoutpeper. Maak de saus: verhit een paat eetlepels olijfolie in de pan, gooi er d... bekijk recept »

Karni Stoba

500 gr rundvlees,limoensap,zout naar smaak2 eetlepels boter1 ui3 tomaten1 paprika2 teentjes knoflook1 blikje tomatenpuree2 stengels bleekselderij en peterselie. Een paar aardappels in kleine stukjes gesneden. Was het vlees met water en limoensap. Daa... bekijk recept »

Limburgse Preisoep

Rundvlees (soepvlees) Prei Aardappelen Selderie of bleekselderij Groen van prei en vlees in wat boter 20 minuten laten laten ′zweten′(op zacht pitje smoren). Heet water erbij gieten, zout, peper en een lepel azijn toevoegen. Op zacht pitj... bekijk recept »

Pagina 87 van 100