1000 recepten met bleekselderij
200 gram gerookte zalm (dun gesneden) 125 ml slagroom zout 1/2 theelepel suiker 2 augurken (uit een potje) 1/2 theelepel witte wijnazijn 1/2 stengel bleekselderij 1 citroen- Verdeel de plakjes zalm over 4 borden. - Klop de slagroom tot hij iets dikke... bekijk recept »
3 lenteuitjes1 stengel bleekselderij1 takje tijm600 gram pruimtomaten2 el room1 el suiker400 gram stukjes tomaat uit blik1/2 liter vleesbouillon2 draadjes saffraan4 takjes basilicum2 el olijfolie4 el half-stijf geklopte slagroomzout en peper- Maak de... bekijk recept »
1 kip 0.5 komkommer 2 preiwitten 1 stengel bleekselderij 2 sinaasappelen 1 bakje waterkers 50 g pinda's 0.5 krop sla 0.2 dl yoghurt (mager) 6 eetlepels citroensap 5 cl olijfolie (extra vierge) 1 teentje knoflook 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) pe... bekijk recept »
4 stelen bleekselderij, 1 fris zure appel, 125 gr. belegen kaas, 200 gr. voorgekookte aardappelminikrieltjes, 1 klein blik ananas, 1 bosje peterselie, 1 eetlepel Kaapse mosterd met dille, 1 theelepel versgemalen zongedroogde tomaat, peper olijven, 1... bekijk recept »
Voor 1 persoon: 250 Kcal p.p. 50 gr(kastanje)champignons 50 gr shi-takes (Chinese champignons) 50 gr(gekookte)Hollandse of Noorse garnalen 50 gr taugé 1 steel bleekselder in dunne plakjes gesneden 1 teentje verse look 1 vers rood pepertje (of zwarte ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 eetl. olijfolie (Mediterrane) 1 ui, gesnipperd 2 stengels bleekselderij, in stukjes 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst 600 g (kalfs)fricandeau 150 ml witte por... bekijk recept »
Voor 2 personen: Voor de kalfsrib: 15 zilveruitjes 1500 g kalfsrib, 8 à 10 cm dik 8 el olijfolie zeezout versgemalen peper 1 el suiker Voor de saus: 1 el cognac 2 dl kalfsfond 50 g ijskoude boter Voor de geroosterde aardappels: 1,5 kg grote aardappel... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr. Vlees van kalkoendijen in stukjes, zout, peper, 3 eetl. olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook of sap, 2 vleestomaten, 1 stengel bleekselderij, 1 aubergine, 1 dl. Italiaanse rode wijn, 1/2 eetl. Italiaanse keukenkruiden, allesbind... bekijk recept »
150 g kamut 1 rode biet 4 stengels bleekselderij 2 eieren (hardgekookt) 2 appelen 1 ui 50 g walnoten 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 5 dl yoghurt (mager) 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel citroensap zout peperKook de kamut in een uur en een kwart ... bekijk recept »
Voor 4 personen:[list] 250 gr. broccoli 200 gr. peultje 200 gr. tomaat, ontvelde 200 gr. spek, mager, gerookt, in dobbelsteentjes 100 gr. grotchampignon 6 stengels bleekselderij 0.5 stuk bloemkool 2 stuks uien 1 stuk paprika, rode 2 el. citroensap Zo... bekijk recept »