Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Carpaccio van gerookte zalm

200 gram gerookte zalm (dun gesneden) 125 ml slagroom zout 1/2 theelepel suiker 2 augurken (uit een potje) 1/2 theelepel witte wijnazijn 1/2 stengel bleekselderij 1 citroen- Verdeel de plakjes zalm over 4 borden. - Klop de slagroom tot hij iets dikke... bekijk recept »

crema di pomodoro con basilico

3 lenteuitjes1 stengel bleekselderij1 takje tijm600 gram pruimtomaten2 el room1 el suiker400 gram stukjes tomaat uit blik1/2 liter vleesbouillon2 draadjes saffraan4 takjes basilicum2 el olijfolie4 el half-stijf geklopte slagroomzout en peper- Maak de... bekijk recept »

Maaltijdslaatje met kip

1 kip 0.5 komkommer 2 preiwitten 1 stengel bleekselderij 2 sinaasappelen 1 bakje waterkers 50 g pinda's 0.5 krop sla 0.2 dl yoghurt (mager) 6 eetlepels citroensap 5 cl olijfolie (extra vierge) 1 teentje knoflook 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) pe... bekijk recept »

Frisse zomer-maaltijd-salade

4 stelen bleekselderij, 1 fris zure appel, 125 gr. belegen kaas, 200 gr. voorgekookte aardappelminikrieltjes, 1 klein blik ananas, 1 bosje peterselie, 1 eetlepel Kaapse mosterd met dille, 1 theelepel versgemalen zongedroogde tomaat, peper olijven, 1... bekijk recept »

Garnalen-Champignonmengeling

Voor 1 persoon: 250 Kcal p.p. 50 gr(kastanje)champignons 50 gr shi-takes (Chinese champignons) 50 gr(gekookte)Hollandse of Noorse garnalen 50 gr taugé 1 steel bleekselder in dunne plakjes gesneden 1 teentje verse look 1 vers rood pepertje (of zwarte ... bekijk recept »

Kalfsfricandeau met lentegroenten

Voor 4 personen: 3 eetl. olijfolie (Mediterrane) 1 ui, gesnipperd 2 stengels bleekselderij, in stukjes 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst 600 g (kalfs)fricandeau 150 ml witte por... bekijk recept »

Kalfsrib met sjalotjes

Voor 2 personen: Voor de kalfsrib: 15 zilveruitjes 1500 g kalfsrib, 8 à 10 cm dik 8 el olijfolie zeezout versgemalen peper 1 el suiker Voor de saus: 1 el cognac 2 dl kalfsfond 50 g ijskoude boter Voor de geroosterde aardappels: 1,5 kg grote aardappel... bekijk recept »

Kalkoendij in Italiaanse saus

Voor 4 personen: 500 gr. Vlees van kalkoendijen in stukjes, zout, peper, 3 eetl. olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook of sap, 2 vleestomaten, 1 stengel bleekselderij, 1 aubergine, 1 dl. Italiaanse rode wijn, 1/2 eetl. Italiaanse keukenkruiden, allesbind... bekijk recept »

Kamutsalade

150 g kamut 1 rode biet 4 stengels bleekselderij 2 eieren (hardgekookt) 2 appelen 1 ui 50 g walnoten 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 5 dl yoghurt (mager) 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel citroensap zout peperKook de kamut in een uur en een kwart ... bekijk recept »

Lentegroente-schotel uit de römertopf

Voor 4 personen:[list] 250 gr. broccoli 200 gr. peultje 200 gr. tomaat, ontvelde 200 gr. spek, mager, gerookt, in dobbelsteentjes 100 gr. grotchampignon 6 stengels bleekselderij 0.5 stuk bloemkool 2 stuks uien 1 stuk paprika, rode 2 el. citroensap Zo... bekijk recept »

Pagina 85 van 100