Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Spaghetti met gorgonzola-speksaus

Voor 2 personen: 250 gr spaghetti 100 gr spekreepjes 1 sjalotje, 2 stengels bleekselder 200 gr gorgonzola 200 ml koffieroom 1 thl thijm, versgemalen peper 1/2 zakje verse bieslookSpaghetti met wat zout koken volgens pak. In hapjespan spekjes in ca 5 ... bekijk recept »

Tjap tjoy

1 el olijfolie 100 gram magere spekblokjes 300 gram kipfilet 1 teentje knoflook geperst 1 prei grofgesneden 1 ui fijngesneden 2 stengels bleekselderij 100 gram garnalen 100 gram champignons 2 tomaten ontveld 1 stukje geraspte gember 2 bouillonblokjes... bekijk recept »

Tomaten-roerbaksoep met gehakt

Voor 2 personen: 2 stengels bleekselderij 4 bospeentjes 1 dunne prei 1/2 eetlepel bakgember 2 eetlepels roerbakolie 150 g rundergehakt 1 eetlepel medium sherry 1 eetlepel Chinese sojasaus 1 zakje roerbaksoep voor tomatensoep (pakje ` 2 zakjes Honig)B... bekijk recept »

Turks groentepotje

2 uien 2 stengels bleekselderij 1 groene paprika 1 aubergine 1 courgette 2 tomaten 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 1/2 tl kaneel 1 tl komijnzaad 1 tl paprikapoeder zout- Pel en snipper de uien, was en maak alle groenten schoon. Snijd de courgette, d... bekijk recept »

Mediterrane tomatensoep

voor 4 personen: 800 gr rijpe tomaten 1 middelgrote ajuin, in vieren gesneden 1 stengel bleekselderij 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie 4,5 dl kippenbouillon 4 eetlepels tomatenpuree 50 gr vermicelli eventueel zout (indien geen bouillonblokje g... bekijk recept »

Mediterrane tomatensoep

voor 4 personen: 800 gr rijpe tomaten 1 middelgrote ajuin, in vieren gesneden 1 stengel bleekselderij 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie 4,5 dl kippenbouillon 4 eetlepels tomatenpuree 50 gr vermicelli eventueel zout (indien geen bouillonblokje g... bekijk recept »

Mediterrane vissoep

Voor 4 personen: 300 g gemengde visfilets, in stukken 100 g gekookte mosselen, uit de schelp 100 g kleine garnalen 1 el olijfolie 1 knoflookteentje, geperst 2 stengels bleekselderij*, in plakjes 1 wortel, in plakjes 1 prei, in ringetjes 1,2 liter vis... bekijk recept »

Groenten en spek in de romertopf

200 gram peultjes 6 stengels bleekselderij 1/2 bloemkool 250 gram brocoli 100 gram champignons 200 gram ontvelde tomaten 2 uien 1 paprika rood of geel 200 gram gerookte spekblokjes of 200 gram in blokjes gesneden ham 2 eetlepels citroensap zout en pe... bekijk recept »

Krokante notenkoek

40 gr boter 1 gesnipperde grote ui 1 fijngehakte stengel bleekselderij 225 gr grof gehakte noten 3 grote ontvelde en fijngehakt tomaten 175 gr volkoren broodkruim zout en peper 1 theel gedroogde tuinkruiden 1 theel chilipoeder 2 losgeklopte eierenBes... bekijk recept »

Cajun Bonensoep

Voor 4 personen: 1 blik tomatenblokjes 1 1/2 eetl gefruite uitjes 1 paprika in kleine blokjes 1 thl cajun kruiden 2 teentjes knoflook 1 blikje rode bonen (280 gram) Verse koriander 1 eetl grove Franse mosterd 1 thl worcestersaus 1 thl Tabas... bekijk recept »

Pagina 84 van 100