Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Biefstuk met mierikswortelgroenten

200 gm bleekselderij 1/2 venkelknol 1 sap van 1/2 citroen 1 rode paprika 1 small prei 2 biefstukken van ongeveer 225 gr 2 eetlepel(s) geraspte mierikswortel 2 eetlepel(s) magere yoghurt 2 eetlepel(s) grofgesneden basilicum Snijd de bleekselderij in b... bekijk recept »

Groentesoep met spekjes

100 gm katenspek 1 ui 2 aardappelen 75 gm wortel 2 stengels bleekselderij 15 gm boter of margarine 750 ml kippebouillon 1/2 pakje gezeefde tomaten (a 250 g) 1 eetlepel(s) aardappelzetmeel 100 ml slagroom 1 zout 1 peper 100 gm geraspte extra belegen g... bekijk recept »

'thee' van visbouillon met zalm en garnalen

1 venkel 2 stengels bleekselderij 2 teentjes knoflook 100 ml droge witte wijn 1 pot visfond 1 zout 1 peper 3 eetlepel(s) japanse sojasaus 2 eetlepel(s) citroensap 1 bakje cocktailgarnalen (125 g, ah) 1 schots zalmhaasje 1 bakje rucolacress of tuinker... bekijk recept »

Zalmterrine

400 gm gefileerde zalm 150 gm gerookte zalm (snippers) 150 gm verse roomkaas 1 bekertje zure room (125 gr) 4 eetlepel(s) tomatenketchup 2 eetlepel(s) kappertjes 1 steel bleekselderij 2 sjalotten 5 blaadjes gelatine 125 ml slagroom 2 eetlepel(s) fijng... bekijk recept »

Spinazie-selderijsoep met kokos

500 gm bladspinazie (diepvries) 1 ui 2 stengels bleekselderij 3 eetlepel(s) zonnebloemolie of arachideolie 1 theelepel(s) citroenrasp 1 stukje (1/2 cm) geraspte gemberwor; tel 500 ml groentebouillon (van tablet) 400 ml ongezoete kokosmelk (blik) 1/2 ... bekijk recept »

Maïssoep met kaasbroodjes

2 teentjes knoflook 1 prei 1 stengel bleekselderij 1 grote aardappel (kruimig) 200 g gerookte kipfilet (vleeswaren) 2 eetl. olijfolie 1 eetl. gehakte tijm of 1 theel. gedroogd mespuntje kerriepoeder 450 g maïs (diepvries of blik) 8 dl kippenbouillon ... bekijk recept »

Bloemkoolsoep met knoflookcrouton

4 lente/bosuitjes 1 stengel bleekselderij 25 g boter 1 bloemkool (ca. 600 g) 4 dl groentebouillon (van tablet) 3 dl melk 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries); of 1 theel. gedroogd peper en zout nootmuskaat 1 dl kookroom 4 sneetjes stokbrood 2 e... bekijk recept »

Thaise garnalensalade

1 rode peper 1 rode paprika 2 stengels bleekselderij 1 winterwortel 125 gm komkommer 50 gm cashewnoten 50 gm taugé 125 gm gekookte tijgergarnalen 4 eetlepel(s) rijstazijn 2 theelepel(s) sesamolie 1 een stukje gemberwortel van ong. 2; cm 1 klein bosje... bekijk recept »

Zalmterrine

400 gm gefileerde zalm 150 gm gerookte zalm (snippers) 150 gm verse roomkaas 1 bekertje zure room (125 gr) 4 eetlepel(s) tomatenketchup 2 eetlepel(s) kappertjes 1 steel bleekselderij 2 sjalotten 5 blaadjes gelatine 125 ml slagroom 2 eetlepel(s) fijng... bekijk recept »

Kabeljauw op een bedje van groentepuree

1 ui 200 gm prei 200 gm bleekselderij 400 gm winterwortel 2 eetlepel(s) gehakte bladselderij 2 eetlepel(s) gehakte peterselie 1 deciliter droge witte wijn 1 visbouillontablet 4 eetlepel(s) vloeibare bakboter 1 eetlepel(s) citroenrasp 1 kg kabeljauwfi... bekijk recept »

Pagina 82 van 100