1000 recepten met bloemkool
3 vastkokende aardappelen 1 bloemkool 1 rode peper 3 cm verse gember 2 tl paprikapoeder 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma) 1 tl gemalen laos 3 tl gemalen koriander (ketoembar) 2 el zonnebloemolie 150 ml kraanwater 15 g verse korian... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappel 1 bloemkool (In roosjes) 1 rode paprika 1 ui 4 el olijfolie 400 g gehakt half-om-half 4 tl kerriepoeder 46 g kaassaus (zakje) 200 g grofgeraspte pittige kaas (zak, 45)1. Verwarm de oven voor op 1... bekijk recept »
300 g volkorenspaghetti olijfolie om in te bakken 1 bloemkool 2 teentjes knoflook 1 limoen 2 bosuitjes 5 gedroogde tomaten op olie 1 bosje bladpeterselie 200 g feta 200 g Hollandse garnalen Bereiding:... bekijk recept »
0,5 bloemkool 100 g diepgevroren of verse erwten 1 dikke ui 2 eetlepels gehakte peterselie 1 stengel groene selder 1 kg ontvet lamsvlees 1 laurierblad 2 middelgrote wortelen 2 eetlepels olijfolie 1 nootje boter 1 dikke raap 2 eetlepels bloem 90 cl wa... bekijk recept »
350 g bloemkoolroosjes 2 middelgrote uien 600 g bakaardappeltjes 4 el olijfolie 2 tl vadouvan (specerijenmengsel) 300 g rundergehaktballetjes 250 g cherrytomaten 80 g babyboerenkool1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd grotere b... bekijk recept »
3 eetlepels boter of margarine 1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 350 g) 1 kleine bloemkool 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 pot Indiase kerriesaus Tikka Masala (400 ml) 3 rijpe nectarines1. In braadpan boter verhitten... bekijk recept »
1 bloemkool 150 g pittige kaas1. Breng water in een hoge pan met zout aan de kook. Was de bloemkool en leg ondersteboven in het kokende water. Kook met de deksel op de pan de bloemkool in ca. 15 min. beetgaar. Verwarm de ovengrill voor. Schaaf de k... bekijk recept »
2 el amandelschaafsel (zakje, 55 gram) 350 g broccoli 350 g bloemkool 6 el olijfolie 2 tenen knoflook 4 el platte peterselie1. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op ee... bekijk recept »
1 zak bloemkool-broccoli (a 350 g) 1 schaal cherrytomaatjes (250 g) 1 zak bosuitjes 1 schaal aardappelpuree (met boter (450 g)) 25 g boter 2 x 200 g lekkerbekjes (a 200 g) ca. 6 el sladressing yoghurt (flesje a 45... bekijk recept »
1 kleine ui (gesnipperd) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel olijfolie 350 g panklare bloemkoolroosjes 1½ groentebouillontablet ½ zakje amandelschaafsel (a 55 g) 125 ml crème fraîche 1½ eetlepel citr... bekijk recept »