1000 recepten met bloemkool
300 g macaroni grande 250 g bloemkool 50 g boter 50 g bloem 600 ml halfvolle melk 125 g Leidse oude kaas 2 tomaten1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in ro... bekijk recept »
75 g suiker 125 ml azijn ½ bloemkool (in roosjes) ½ kilo kruimige aardappelen ½ knolselderij (geschild) 3 sjalotten 1 bakje paddestoelenmelange (200 g) 6 el zonnebloemolie 1 el dragon (potje 7 g) 1... bekijk recept »
1 kg aardappelen (kruimig) 4 speklapjes 2 el vleeskruiden 100 g boter 1 bloemkool (in plakken) 2 zoete uien (in parten) 1 Groninger (metworst (pak 2 stuks), in dunne plakjes)1. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine ... bekijk recept »
1 bloemkool 2 el arachideolie 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma) 75 g rozijnen 1 rode peper 15 g koriander 400 g kikkererwten 100 ml Griekse yoghurt 2 tl kerriepoeder 2 el kraanwater 100 g babyspinazie1. Snijd de bloemkool in klein... bekijk recept »
600 g bloemkool (in kleine roosjes) 3 tl mosterdzaad 2 el zonnebloemolie 1 ui (in halve ringen) 2 tl gemalen komijnzaad (djinten) 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 el jalapeños (pepers, potje 220 g) 1 bakje k... bekijk recept »
3 cm verse gember 2 el arachideolie 900 g kleine krieltjes 2 el curry madras specerijenmelange 300 g kalkoenfilet à la minute 450 g bloemkoolroosjes (diepvries) 200 g peultjes 15 g koriander1. Rasp de gember. Verhit de olie in een ... bekijk recept »
1 bio bloemkool 0,5 l room 1,5 l kippenbouillon peper en zout 1 eetlepel sesampasta 1 teentje knoflook 20 g gerookte kipfilet 1 ui 20 g boter 20 g gesnipperde bieslook 10 g geroosterde sesam1. Snijd de bloemkool in stukjes, alsook de ui en een teent... bekijk recept »
1 bloemkool 2 uien 1 el zonnebloemolie 500 g soepballetjes 2 el milde Indiase currypasta 200 ml kokosmelk 400 g linzen 3 el koriander1. Snijd de stronk van de bloemkool en verdeel de kool in middelgrote roosjes. Snijd de ui in ringen. V... bekijk recept »
1 gestoomde makreel (ca. 350 g) 1 ui 1 bloemkool 3 eetlepels (zonnebloem)olie 4 eetlepels milde currypasta (pot a 285 g) 1 blik tomatenblokjes (400 ml) 200 ml kokosmelk 1 pak naanbrood met knoflook en koriander (280 ... bekijk recept »
350 g geschoonde spruitjes 250 g champignons (bakje 250 g) 1 winterpeen 400 g knolselderij 400 g bloemkool 400 g kaasfondue ((Emmi)) 180 g gorgonzola piccante 48 10 g platte peterselie (bakje 20 g) ½ teen knoflook ... bekijk recept »