1000 recepten met bloemkool
enkele takjes peterselie extra groenten: 1 wortel, 1 ui, 2 takjes selder, wit van 1 prei, ¼ bloemkool 0,5 theelepel geplette zwarte peperbollen 1 handvol groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook ...) 0,5 bol knoflook 2 laurierblaadjes peper en zo... bekijk recept »
275 g wilde en witte rijst (pak 500 g) 4 plakjes bladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 1 bloemkool 3 tl gemalen kurkuma (koenjit) 1 beker slagroom (250 ml) 400 g kabeljauwfilet ((voordeelverpakking 750 g diepvries), ontdooi... bekijk recept »
2 bakken tortelloni con formaggio e noci (pasta, a 250 g, koelvers) 1 kleine bloemkool ((ca. 700 g), in kleine roosjes) 350 g broccoli (in kleine roosjes) 150 g ricotta (verse kaas, bakje 250 g) 1 bekertje slagroom (1... bekijk recept »
1 kg bloemkool 2 tenen knoflook 125 ml olijfolie 30 ml azijn 2 tl tijmblaadjes 1 snufje zout 100 g gartineerkaas 1 ovenschaal of bakplaat1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. 2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was ze. Meng voor de dr... bekijk recept »
3 el olijfolie 2 zakken gekruide A-partjes in schil (a 425 g) 2 zakken bloemkool-broccoli (roosjes (a 350 g)) ½ zakje verse peterselie (a 25 g) 1 schaal kalkoenfilet à la minute (ca. 350 g) 1 pakje peper (saus ... bekijk recept »
1 bloemkool (in roosjes) 3 el olijfolie 1 courgette (in blokjes) 4 slavinken 5 trostomaten (in plakken) 1 ui (gesnipperd) 300 g farfalle (pasta, zak 500 g) 1 el ketchup1. Kook de bloemkoolroosjes in 6 min. beetg... bekijk recept »
200 g volle yoghurt 2 tenen knoflook 1 snufje zout 1 snufje peper 250 g zalmhaasfilet (zonder huid) 250 g bloemkool 100 g rucola 40 g kappertjes 10 g koriander 1 grillpan1. Meng voor de dressing de yoghurt met de knoflook en zout en peper na... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappel 8 el olijfolie 300 g gemalen Goudse oude kaas 48 100 ml melk 500 g bloemkoolroosjes 55 g amandelschaafsel 2 sneetjes witbrood 2 el kerriepoeder 3 bosuitjes1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels olijfolie om in te bakken 1 ui 1 teentje knoflook 1 rode peper 1 tl komijnpoeder 2 tl kerriepoeder 1 el tomatenpuree 100 ml water 0.5 bosje koriander Bombay aardappelsBreng een... bekijk recept »
1 ui 3 teentjes knoflook 4 eetlepels olie 1½ eetlepel sambal 1½ eetlepel suiker 2½ eetlepel kerriepoeder ½ eetlepel komijn 1 zak voorgekookte aardappeldobbeltjes (450 g) 3½ eetlepel kruidenbouillonpoeder ... bekijk recept »