1000 recepten met bloemkool
350 g volkoren penne 750 g bloemkool 250 g hamblokjes 400 g bechamelsaus 100 g jonge kaas (gemalen)1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de penne in ruim water met zout in 6 min. beetgaar. Kook ondertussen de bloemkool in weinig water ... bekijk recept »
1 bloemkool 150 g kastanjechampignons 3 eetlepels boter ½ bospaddenstoelen-bouillontablet 1 pakje roomkaas naturel (100 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g)1. Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen, stronken in stukj... bekijk recept »
1 minibloemkool zout 80 g verse roomkaas 2 eetlepels melk 1 bakje Hollandse garnalen (100 g) versgemalen zwarte peper 4 cherrytomaatjes 50 g geraspte Gruyère (kaas)1. Bloemkool schoonmaken en dikke stronk eruit snijden en wass... bekijk recept »
700 g bloemkoolroosjes 285 g pomodori al forno e capperi 210 g vegetarische groenteballetjes 900 g aardappelpuree (koelvers) 40 g rucola 50 g Cheddar Tophat 340 ml zilveruitjes (uitgelekt)1. Halveer de bloemkoolroosjes en kook 3 min.... bekijk recept »
1 bloemkool 4 eetlepels fijngehakte peterselie 200 g gepelde grijze garnalen 2 hardgekookte eieren 30 g kleine augurken 3 kleine gelatineblaadjes of 2 grote (6 g in totaal) 80 g mayonaise peper en zout 1 vaste tomaat 0,5 vetarm bouillonblokje1. Week ... bekijk recept »
500 gr bloemkoolroosjes150 ml kokosmelk2 appels55 gr amandelen 1 rode paprika3 eetl rozijnen150 ml groentebouillonPaar verse blaadjes munt1 eetl kerriepoedersnufje komijnPeper en zout350 gr kleine runder gehaktballetjes (kant en klaar of zelf gemaakt... bekijk recept »
500 g bloemkool 1 snufje zout 2 el olijfolie 1 ui 500 g zalmfilet (vers of ontdooid uit diepvries) 1 pakje mix voor bloemkool uit de oven 300 ml water 1 ei 700 g aardappelschijfjes 1 ovenschaal (inhoud 1,5 L)1. Verwarm de oven voor tot 200 &... bekijk recept »
600 g geitenvlees 3 teentjes knoflook 1 tl korianderkorrels 200 ml ketjap manis 1 limoen 1 tl komijnpoeder Saté KambingWeek de satéstokjes circa 2 uur in ruim water. Snijd het geitenvlees in kleine blokjes van circa 3 b... bekijk recept »
1½ zak aardappelkroketjes (diepvries, a 450 g) 1 bloemkool 25 g boter 4 rundervinken (schaaltje a 2 stuks) 1 zoetzure appel 1 eetlepel citroensap 1 doosje kerriesaus (voor kip en groente (40 g))1. Kroketjes volgens geb... bekijk recept »
400 g kruimige aardappelen 800 g knolselderij 4 el milde olijfolie 1 tl kerriepoeder ( extra om te bestrooien) 700 g bloemkool 220 g scharrelvarkensfiletlapjes 100 ml halfvolle melk 10 g platte peterselie1. Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »