1000 recepten met bloemkool
800 g Opperdoezer Ronde aardappelen 1 bloemkool 2 rode uien 1 el gemalen geelwortel (kurkuma) 2 el komijnzaad 200 ml kookroom 8 g koriander1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Snijd de blo... bekijk recept »
1 teen knoflook ½ bloemkool 125 ml slagroom 1 laurierblaadje 200 g peultjes 150 g haricots verts 100 g tuinerwten (pak, diepvries,) 600 g zalmfilet (4 stukken) 2 el olijfolie 30 g boter1. Snijd de knoflook in plakjes... bekijk recept »
1 kg aardappelen (vastkokend, schoongeboend en in stukken) 5 el olijfolie 2 x 2 magere (beefburgers (schaal 225 g)) 1 bloemkool (in roosjes) 2 el wittewijnazijn 1 el grove mosterd1. Kook de aardappelen in water met zout in 20... bekijk recept »
2 el zonnebloemolie 2 tl kerriepoeder 600 g bloemkool 2 rode uien 100 ml water 1 el sesamolie 1 tl sesamzaad 1 snufje zout 2 bosuitjes 1 snufje peper1. Verhit de olie in een wok. Bak de kerriepoeder kort, tot het aroma vrijkomt. Voeg de bloe... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels 1 bloemkool 50 g boter 4 kipschnitzels champignon (schaaltje a 2 stuks) 25 g bloem 1 eetlepel kerriepoeder 250 ml halfvolle melk ½ vleesbouillontablet1. Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden ... bekijk recept »
300 g volkoren penne (pasta, zak 500 g) 1 bloemkool (in roosjes) 3 el olijfolie 4 braadworsten (in stukjes) 75 g boerenkaas (oud 48) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 4 el zwarte olijven ((potje 290 g), in plakje... bekijk recept »
4 el olijfolie 500 g runderpoulet 1 pot Maggi Smulpannetje Draadjesvlees in goulashsaus 1 bloemkool in roosjes zout en peper 700 g krielaardappeltjes 3 el peterselie fijngehaktVerhit in een braadpan 2 el olie. Bak het vlees bruin aan. Voeg de pot Sm... bekijk recept »
300 g rijst 4 eieren 1 bloemkool 1 spitskool 250 g gebroken sperziebonen 125 g taugé 500 g kant-en-klare satésaus 2 el gezouten pinda's1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren in 8 min. hard, spoel ... bekijk recept »
1 grote bloemkool (ca. 800 g) 25 g boter 25 g bloem 3 theelepels gemalen komijn (djinten) 400 ml volle melk versgemalen zwarte peper 100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)1. Blad en dikke stronk van bloemkool snijden en... bekijk recept »
100 g bloemkoolroosjes (zak a 350 g) 500 ml kippenbouillon (van tablet) 100 ml slagroom 100 g rode bieten (geraspt (schaal a 400 g), uitgelekt) 150 g gesneden bladspinazie ((diepvries), ontdooid en goed uitgeknepen) 9 bl... bekijk recept »