1000 recepten met bloemkool
Ongeveer 500 gr bloemkool 20 gr boter 400 ml groentebouillon van tablet 200 ml melk 1 sjalotje 1 theel tijm 1 teentje knoflook 50 ml kookroom Peper en zout 1 bosui Snufje nootmuskaatSnijd de bloemkool in roosjes. Hak de sjalot en knoflook fijn en bak... bekijk recept »
1 kg kippenbouten (1 stukje foelie) 4 saffraandraadjes 3 takjes verse peterselie (zakje a 30 g) 4 worteltjes (gewassen) 50 g bloemkool (in stukjes gesneden) ½ prei (in ringen gesneden) 1 wortel (in stukjes ... bekijk recept »
1 bloemkool 1 rode paprika 1 schaaltje kalkoenfilet (ca. 400 g) 3 eetlepels boter 1 pot Indiase currysaus (400 ml) 1 pak naanbrood met knoflook en koriander (280 g) 1 rijpe mango 1 zakje amandelschaafsel (45 g)1. Blo... bekijk recept »
1 blik kikkererwten (400 g, afgespoeld en uitgelekt en gedroogd op een theedoek) 7 el extra vergine olijfolie 1 mespunt grof zeezout 1 bloemkool (ontdaan van blad (of snijd de jonge bladen in stukken en bak ze met knoflook: verrassend... bekijk recept »
400 ml witte wijn 200 g gruyère ((kaas), geraspt) 300 g cheddar ((kaas), geraspt) 2 el maizena 1 el citroensap 2 zongedroogde tomaten (fijngesneden) 3 bosuitjes (in dunne ringetjes) 1 bloemkool (in kleine roosje... bekijk recept »
1 grote bloemkool 2 kleine varkenshaasjes (400 g) 4 eetlepels olie 3 cm verse gemberwortel (in reepjes) 75 g ongezouten cashewnoten (grofgehakt) 1 zakje verse koriander ((15 g), fijngesneden) 2 eetlepels citroensap1. D... bekijk recept »
1 blikje ansjovisfilets 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 bloemkool ((ca. 800 g), in kleine roosjes) 4 takjes tijm (blaadjes gerist) 300 g pasta (schelpjes) 1 zakje verse peterselie ((30 g),... bekijk recept »
1 bloemkool (in roosjes) 6 el olijfolie 1 pak aardappelschijfjes (duopak 700 g) 3 el zuivelspread bieslook (light (bakje 150 g)) 4 wienerschnitzels (2 schalen a 2 stuks) 100 g Coburgerham (vleeswaren) 1 blikje Spa... bekijk recept »
Halve grote of een kleine bloemkool 1 lente-ui 3 eetl kookroom 100 gr geraspte (oude) kaas Zout en peperVerwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in 10 minuten beetgaar. Giet ze af en vang 75 ml kookvocht op en ve... bekijk recept »
1 bloemkool 1 snufje zout 1 snufje peper 1 citroen 1 teen knoflook 3 el peterselie 4 el olijfolie 700 g aardappelschijfjes 150 g hamreepjes 2 el geroosterde amandelen (bakje 175 g)1. Verwijder zonodig de bladeren en de dikke stronk van de bl... bekijk recept »