Recepten met bloemkool

1000 recepten met bloemkool

Bloemkool

Bloemkool Een bloemkool moet egaal wit en gesloten zijn! Het hele jaar te koop. Verwijder de buitenste groene bladeren, leg de bloemkool ± 20 minuten in koud water met zout om schoon te worden, laat de bloemkool heel of snijd in roosjes naar eigen inzicht en smaak. + lees meer

Bloemkool met room-pestosaus

1 zak aardappelballetjes (diepvries 450 g) 1 bloemkool 2 rode uien 4 ribkarbonades 30 g boter 1 rode paprika 1 pakje room-pestosaus (46 g)1. Oven voorverwarmen op 250 °C en aardappelballetjes in 10-12 min. bakken. Bloemkool scho... bekijk recept »

Terrine met bloemkool en broccoli

1 bloemkool (ca. 1 kg) zout 400 g broccoli 2 worteltjes 8 blaadjes witte gelatine 1 groentenbouillontablet 250 ml slagroom 6 eetlepels mayonaise 6 eetlepels kwark 1½ theelepel kerriepoeder 1 tomaat olie om in te vetten... bekijk recept »

Puree met bloemkool en mosterd

1 kg aardappelen (kruimig) 1 bloemkool (in kleine roosjes) 100 ml melk 75 g boter 2 el grove mosterd1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in een ruime pan water met zout gaar. Voeg de laatste 8 min. de b... bekijk recept »

Bloemkoolsoep

1 aardappel 1 bloemkool 750 ml kraanwater 2 kippenbouillontabletten 4 plakken rauwe ham 125 ml crème fraîche1. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Breng in een ruime pan het water aan de kook met de bloemk... bekijk recept »

Curry van bloemkool, aardappelen en eieren

450 g vastkokende aardappelen 6 eieren 200 g basmatirijst 600 g bloemkool 3 el olijfolie 1 ui 520 g Indiase kerriesaus 15 g koriander1. Schil en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in water met wat zout 10 min. Kook onde... bekijk recept »

Kabeljauwcurry met tomatenchutney

700 g voorgekookte krieltjes olijfolie om in te bakken 1 el garam masala Garam masala-aardappelsVerwarm de oven voor op 220 ºC.Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat.Besprenkel de aardappels met olijfolie en bestrooi... bekijk recept »

Gewokte bloemkool met rode curry

300 g sperziebonen (schoongemaakt) 300 g bloemkool (in kleine roosjes) 3 el rijstolie (fles 500 ml) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 el rode currypasta (pakje 70 g) 2 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml) 1 li... bekijk recept »

Gebakken sliptong met gegratineerde bloemkool en broccoli

800 g kruimige aardappels olijfolie extra vergine 1 snufje nootmuskaat 1  kleine bloemkool 1 stronk broccoli 200 ml crème fraîche 2  eieren 100 g geraspte kaas 50 g geschaafde amandelen 4  sliptongen à 15... bekijk recept »

Kaassoep uit Alkmaar

1  ui 1 teentje knoflook 600 g vastkokende aardappels 1 bosje bospeen 1 kleine bloemkool zonnebloemolie 1 tl kurkuma 1.5 tl water 3  groentebouillonblokjes 300 g Noord-Hollandse Goudse kaas aan stuk (of a... bekijk recept »

Braadworst met champignon-dillesaus

1 zak aardappelpartjes (600 g, diepvries) 2 el olijfolie 1 schaal braadworst (4 stuks) 1 bloemkool (in roosjes) 1 ui (fijngesnipperd) 1 schaal gesneden kastanje champignons (125 g) 125 g kookroom (light (fles... bekijk recept »

Pagina 15 van 100