Recepten met bloemkool

1000 recepten met bloemkool

Bloemkool

Bloemkool Een bloemkool moet egaal wit en gesloten zijn! Het hele jaar te koop. Verwijder de buitenste groene bladeren, leg de bloemkool ± 20 minuten in koud water met zout om schoon te worden, laat de bloemkool heel of snijd in roosjes naar eigen inzicht en smaak. + lees meer

Bloemkool met komijnekaas

1 bloemkool (in roosjes) 25 g boter 40 g bloem 400 ml halfvolle melk 150 g komijnekaas (belegen 48 (stukje), geraspt)1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng een pan water aan de kook, voeg de bloemkool toe en kook in 3 min. beetgaa... bekijk recept »

Kruidige soep met bloemkool

harissa in tube (facultatief) 400 g bloemkoolroosjes 600 g tomaten 70 g tomatenpuree 1 ui 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel geraspte citroenschil 1 koffielepel ras-el-hanout 50 g langekorrelrijst 2 eetlepels gehakte bladpeterselie 1 vetarm bouillonblo... bekijk recept »

Pappardelle met bloemkool & taleggio

300 g pappardelle (pasta) 2 uien 3 el olijfolie 500 g bloemkool ½ tl gemalen nootmuskaat 200 ml crème fraîche 250 g gerookte kipreepjes ½ bakje bieslook (bakje 25 g) 180 g taleggio (kaas)1. Kook de pasta volge... bekijk recept »

Bloemkool-macadamiaburgers

500 g bloemkool 70 g gezouten macadamianoten (bakje 140 g) 200 g witte kaas 1 el zhug (specerijenmelange, zakje 40 g) 3 el bloem 1 ei 2 el arachideolie 2 kropjes babyromainesla 4 meergranenbollen 150 g roomkaas met biesloo... bekijk recept »

Tong met bloemkoolpuree en peterselievinaigrette

1 bloemkool 20 g boter citroensap 1 dl halfvolle melk 1 eetlepel kappertjes nootmuskaat 3 eetlepels olijfolie peper en zout 1 handvol platte peterselie 4 tongen1. Kook de bloemkool beetgaar in de melk, aangelengd met wat water en licht gezouten. Giet... bekijk recept »

Bloemkool met mosterdvinaigrette

1 bloemkool (in roosjes) 300 g zilvervliesrijst 1 el mosterd 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 el witte wijnazijn 6 el zonnebloemolie 1 schaal varkensfiletlapjes à la minute (300 g)1. Kook de bloemkool in water met wat zout in 5 ... bekijk recept »

Zoetzure bloemkool

350 g panklare bloemkoolroosjes (zak) 75 ml witte wijnazijn 3 eetlepels gembersiroop ½ theelepel koenjitpoeder (geelwortel)1. Snijd de bloemkoolroosjes iets kleiner. Verwarm in een pan op een matig vuur de azijn met de gembersiroop, d... bekijk recept »

Kibbeling in zoetzure saus met rijst

300 g rijst (pak a 400 g) 1 zak driekleuren paprika (3 stuks) 1 zak bloemkool-broccoli (in roosjes gesneden (350 g)) 4 el olie (plantaardig) 1 pot roerbaksaus (Chinese zoetzuur (550 g)) 1 schaal kibbeling (300 ... bekijk recept »

Hollandse gehaktballen met mosterdsaus

1 kg gehakt half-om-half (voor 2-3 dagen, zie tips) 8 el paneermeel 50 ml melk 2 eieren (losgeklopt) 1 mespunt nootmuskaat 75 g boter 1 el mosterd 75 ml kookroom1. Maak het gehakt aan met het paneermeel, de melk en de eieren. Voeg ... bekijk recept »

Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma

1 bloemkool 4 uien 1 citroen bio 10 g dille 1 eetlepel kurkuma 2 dl room 3 eetlepels olijfolie 1 snuifje pimentpoeder zwarte peper en zout 1. Snijd de bloemkool in roosjes. Pel de uien en hak ze grof. Zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie ... bekijk recept »

Pagina 16 van 100