1000 recepten met bloemkool
300 g tagliatelle 350 g bloemkool 125 ml slagroom 100 g Parmigiano Reggiano flakes (bakje) ½ tl nootmuskaat1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7... bekijk recept »
2 el vloeibare margarine 700 g voorgekookte krieltjes 700 g bloemkool & broccoli 350 g kalkoenfilet à la minute 200 g gemalen jonge kaas 50 g gezouten cashewnoten1. Verhit in een koekenpan margarine en bak de krieltjes in ca. 8 min goudbrui... bekijk recept »
800 g vastkokende aardappelen 1 bloemkool 2 tomaten 1 el gemalen kurkuma (koenjit) 1 el kerriepoeder 1 el gemberpoeder (djahé) 165 ml kokosroom (blikje)1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. K... bekijk recept »
1 pak Knorr Wereldgerechten kip tandoori 390 g Nieuwe Standaard Kip kipfilet 2 el olijfolie 1 bloemkool 2 kruidenboter-stokbroden (koelvers, pak) 125 ml crème fraîche 2 el peterselie 800 ml water1. Verwarm de oven voor tot 180 C. ... bekijk recept »
1 aardappel (kruimig, geschild) 600 g bloemkoolroosjes 15 g bieslook 4 el geslagen room (23 % vet)1. Snijd de aardappel in heel kleine stukjes. Kook de bloemkoolroosjes en aardappel in water met zout in ca. 10 min. gaar. 2. Knip ca. 1... bekijk recept »
2 tomaten 2 cm gember 1 teen knoflook 1 gedroogde chilipeper 350 g bloemkoolroosjes (panklaar) 1 tl kerriepoeder 2 el zonnebloemolie1. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit e... bekijk recept »
500 g bloemkool 2 el vadouvan (kerrieachtig kruidenmengsel) 125 g rucola 4 el olijfolie 50 g Parmezaanse kaas 120 g granaatappelpitjes1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook met de vadouvan in 5 min. beetgaar. Giet af en laat 5 min. a... bekijk recept »
300 g meergranenrijst 1 ui 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 1 el kerriepoeder 8 kippenpoten 1 ananas 2 el gembersiroop 200 ml kookroom 500 ml water 1 kippenbouillonblokje 1 bloe... bekijk recept »
300 g basmatirijst 1 bloemkool (klein) 3 el zonnebloemolie 2 tomaten 400 ml kormasaus (pot) 227 g ananasstukjes (blikje) 8 el mangochutney1. Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking. 2. Verdeel de bloemkool... bekijk recept »
250 g portobello champignons (bakje) 1 courgette 350 g bloemkool 2 el olijfolie basilicum 300 g volkoren penne 75 g Grana Padano (kaas) 150 ml Griekse yoghurt 3 eieren1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de champignons scho... bekijk recept »