1000 recepten met bloemkool
200 g couscous200 g broccoli200 g bloemkool80 g sojascheuten500 ml groentebouillon (warm)100 g gedroogde abrikozen50 g zongedroogde tomaten50 g walnoten1 handvol peterselie4 takjes verse munt4 el citroensap5 el olijfoliepeperzout1. Overgiet de cousco... bekijk recept »
2 lamskronen1 bloemkool (kleine)1 bosje jonge wortelen2 takjes kerstomaten1 bundel groene asperges4 takjes rozemarijn2 tenen knoflookboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Verdeel de bloemkool in roosjes. Maak de worteltjes schoon en ... bekijk recept »
250 ml sherry-azijn12 peperbollen4 tenen knoflook (gepeld)3 el suiker1 kl zout1 el mosterdzaad1 el venkelzaad250 ml water1 bosje raap (jonge)1 bosje radijzen1 bundel jonge wortelen1 bloemkool (jong)200 g sjalotten1. Meng de azijn met de peperbolletje... bekijk recept »
1 kg bloemkool150 g preiwit150 g ui100 g selder150 g aardappelen200 g blauwschimmelkaas40 g boter30 g bloem1.5 l kippenbouillon4 takjes tijm1 takje peterselie1 blaadje laurierzeezoutwitte peper1. Was de bloemkool en verdeel ze in kleine roosjes. Hou ... bekijk recept »
300 g bladerdeeg1 bloemkool (in roosjes)6 sneetjes gerookt spek (in blokjes)4 eieren1 dl halfvolle melk0.5 dl room150 g kaas (gemalen)peperzoutnootmuskaat1. Snij het spek in blokjes, bak de spekblokjes kort aan zonder vetstof in een pan met antikleef... bekijk recept »
8 plakken bacon (dikgesneden) 2 eetlepels olie 1 grote ui (fijngesneden) 350 g bloemkool (in kleine roosjes) 1 prei (fijngesneden) 1 grote aardappel (geschild en in blokjes gesneden) 900 ml bouillon (kippen of groenten) 4 eetlepels room 175 ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ui 650 gr gehakt 1 kleine bloemkool 1 kg puree-aardappelen scheutje melk 30 g boter gemalen nootmuskaat 30 g amandelschilfers 4 dl melk 2 el bloem 30 g boter 200 g geraspte gruyère of emmentaler peper en zoutVerwarm de oven voor op... bekijk recept »
1 1/4 kg. aardappelen 1 bloemkool 1 ui 250 gram champignons 30 gram boter 400 gram gehakt 1 zakje Stroganoff saus 2 dl. creme fraiche 25 gram geschaafde amandelen 50 gram geraspte belegen of oude kaas- Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelij... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 middelgrote bloemkool 3 el gehakte ui 4 el bloem 1/2 l melk 1/2 l bouillon 1 dl light room 1 eidooier 1 snuifje nootmuskaat 75 g geraspte kaas 60 g boter of margarine peper en zoutSnijd de stronk van de bloemkool en verdeel de bloe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1,5 l kippenbouillon 1 broccoli, in roosjes 1 bloemkool, in roosjes 20 g boter 20 g bloem 1 dl lichte room knoflook gehakte peterselie kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliesteeltjes) nootmuskaat peper en zoutBreng de kippenbouill... bekijk recept »