325 recepten met boerenkool
300 g rigatoni (buisjespasta, zak a 500 g) 1 pot semi-zongedroogde tomaten (320 ml) 2 tenen knoflook (in plakjes) 2 uien (fijngesneden) 1 zak panklare boerenkool (300 g) 1 rookworst (Gelders (350 g)) 50 g Gra... bekijk recept »
300 g penne (pasta) 4 el olijfolie 4 kipsaucijzen 1 ui gesnipperd tenen 2 knoflook geperst 500 g panklare boerenkool 150 ml kookroom light zout en peperPasta volgens aanwijzingen op verpakking beetgaar koken. In koekenpan 2 el olie verhitten en kips... bekijk recept »
2 zoete puntpaprika's 4 el olijfolie 8 eieren 2 tl zoet gerookt paprikapoeder 80 g babyboerenkool 4 sneetjes volkoren desembrood1. Snijd de steelaanzet van de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten voorzichtig met een mes; houd de paprika ... bekijk recept »
1200 g kruimige aardappelen 600 g boerenkool 275 g magere rookworst 1 el vloeibare margarine 3 uien 1 tl knoflook 30 g Stegeman krokant gebakken spekjes 100 ml halfvolle melk 2 el mosterd 1 snufje nootmuskaat1. Doe de aardappelen met de boer... bekijk recept »
1 rode paprika 2 el arachideolie 125 g gesneden kastanjechampignons 150 g boerenkool 400 g tomatenblokjes 400 g cannellinibonen 84 g tomatensoep met zongedroogde tomaten (pakje) 1¼ liter heet water 130 g zongedroogde tomaten... bekijk recept »
275 g Lassie zilvervliesrijst en linzen 4 el olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 300 g gesneden boerenkool (koelvers, zak à 300 g) 500 ml groentebouillon 4 portobello's (schaal à 2 stuks) 2 el balsamicoazijn 75 g Parmezaanse ka... bekijk recept »
1 el olijfolie 300 g Hollandse kipdijfilet 3 tenen knoflook 600 g cannellinibonen 300 g gesneden boerenkool 400 g tomatenblokjes 2 tl gedroogde tijm 4 el geroosterde amandelen1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met d... bekijk recept »
1 kg aardappels (kruimig) 600 g boerenkool (panklare) 2 rookworsten (a 250 g) 25 g boter of margarine 1 el azijn versgemalen peper1. Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Boerenkool in grote pan doen en aardappel... bekijk recept »
5 boerenkoolbladeren 1 snuifje Chinees vijfkruidenpoeder 1 grote varkenshaas 3 eetlepels olijfolie 1 rode ui 3 eetlepels teriyakisaus 1 eetlepel vloeibare honing 3 eetlepels zoete chilisaus zwarte peper1. Verwijder de stengels en de middelste nerven ... bekijk recept »
2 rode uien 100 ml rodewijnazijn ½ el suiker 1 mespunt zout 2 el zonnebloemolie 300 g boerenkool 2 tl pimenton (gerookt paprikapoeder) 295 g gegrilde rode paprika's 10 g saladecroutons naturel (zakje 20 g)1. Snijd de ui... bekijk recept »