Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat

300 g rigatoni (buisjespasta, zak a 500 g) 1 pot semi-zongedroogde tomaten (320 ml) 2 tenen knoflook (in plakjes) 2 uien (fijngesneden) 1 zak panklare boerenkool (300 g) 1 rookworst (Gelders (350 g)) 50 g Gra... bekijk recept »

Boerenkoolpasta met kipsaucijs

300 g penne (pasta) 4 el olijfolie 4 kipsaucijzen 1 ui gesnipperd tenen 2 knoflook geperst 500 g panklare boerenkool 150 ml kookroom light zout en peperPasta volgens aanwijzingen op verpakking beetgaar koken. In koekenpan 2 el olie verhitten en kips... bekijk recept »

Roerei met paprika en boerenkool

2 zoete puntpaprika's 4 el olijfolie 8 eieren 2 tl zoet gerookt paprikapoeder 80 g babyboerenkool 4 sneetjes volkoren desembrood1. Snijd de steelaanzet van de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten voorzichtig met een mes; houd de paprika ... bekijk recept »

Traditionele boerenkoolstamppot

1200 g kruimige aardappelen 600 g boerenkool 275 g magere rookworst 1 el vloeibare margarine 3 uien 1 tl knoflook 30 g Stegeman krokant gebakken spekjes 100 ml halfvolle melk 2 el mosterd 1 snufje nootmuskaat1. Doe de aardappelen met de boer... bekijk recept »

Gevulde tomatensoep

1 rode paprika 2 el arachideolie 125 g gesneden kastanjechampignons 150 g boerenkool 400 g tomatenblokjes 400 g cannellinibonen 84 g tomatensoep met zongedroogde tomaten (pakje) 1¼ liter heet water 130 g zongedroogde tomaten... bekijk recept »

Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello

275 g Lassie zilvervliesrijst en linzen 4 el olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 300 g gesneden boerenkool (koelvers, zak à 300 g) 500 ml groentebouillon 4 portobello's (schaal à 2 stuks) 2 el balsamicoazijn 75 g Parmezaanse ka... bekijk recept »

Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen

1 el olijfolie 300 g Hollandse kipdijfilet 3 tenen knoflook 600 g cannellinibonen 300 g gesneden boerenkool 400 g tomatenblokjes 2 tl gedroogde tijm 4 el geroosterde amandelen1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met d... bekijk recept »

Klassieke boerenkoolstamppot

1 kg aardappels (kruimig) 600 g boerenkool (panklare) 2 rookworsten (a 250 g) 25 g boter of margarine 1 el azijn versgemalen peper1. Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Boerenkool in grote pan doen en aardappel... bekijk recept »

Wok met varkenshaasje en boerenkool

5 boerenkoolbladeren 1 snuifje Chinees vijfkruidenpoeder 1 grote varkenshaas 3 eetlepels olijfolie 1 rode ui 3 eetlepels teriyakisaus 1 eetlepel vloeibare honing 3 eetlepels zoete chilisaus zwarte peper1. Verwijder de stengels en de middelste nerven ... bekijk recept »

Boerenkoolsalade

2 rode uien 100 ml rodewijnazijn ½ el suiker 1 mespunt zout 2 el zonnebloemolie 300 g boerenkool 2 tl pimenton (gerookt paprikapoeder) 295 g gegrilde rode paprika's 10 g saladecroutons naturel (zakje 20 g)1. Snijd de ui... bekijk recept »

Pagina 1 van 33