325 recepten met boerenkool
1 kg aardappelen voor stamppot (zak) 600 g gesneden boerenkool (zak à 300 g) 50 g boter 210 g vegetarische balletjes (schaaltje) 2 el ketjap manis 3½ tl sambal 125 ml kraanwater 200 ml melk 100 g gebakken uitjes1. ... bekijk recept »
2 rode uien 1 venkel 1 teen knoflook 4 el olijfolie 1 tl gedroogde oregano 300 g boerenkool (zak) 6 Toscaanse worstjes (schaal) 300 g trottole (pasta, zak 500 g) 1 tl chilipeper (molentje 26 g)1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »
1 kg aardappelen (iets kruimig, geschild en in stukken) 1 zak boerenkool (500 g) 2 uien (gesnipperd) 100 ml halfvolle melk 50 g boter 1 el azijn1. Kook de aardappelen samen met de boerenkool en de ui 20 min. in ruim water met... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) 5 ansjovisfilets (in stukjes) 3 zongedroogde tomaten (in reepjes) 500 g boerenkool 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) 1 takje verse rozemarijn ((bakje a 15 g), fijngesne... bekijk recept »
50 g boerenkoolbladeren (schoongemaakt, zonder nerven en stengels) 50 g pijnboompitten 50 g geraspte parmezaan 1 klein teentje knoflook (optioneel) 12 cl olijfolie peper en zout1. Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan. 2. Verwijder de steng... bekijk recept »
2 ciabatta's 300 g gesneden boerenkool (koelvers, zak à 300 g) 1 rode ui 400 g braadworst 2 el olijfolie 2 el zongedroogde tomatentapenade (potje 130 g)1. Verwarm de oven op 220 °C en bak de ciabatta af in 6-8 min. Kook de boeren... bekijk recept »
100 g spekreepjes 150 g gesneden ui (koelvers) 400 g paddenstoelenmix paprika bieslook 200 g kipfilethaasjes 400 g tomatenblokjes 150 g boerenkool 230 g wrapsaus fajita 740 g bonenmix kapucijners, bruine & witte bonen1. Verhit een ... bekijk recept »
1 kg aardappels (kruimig) 600 g panklare boerenkool zout 2 uien 1 grote rode paprika 150 g chorizoworst (stukje) 1 rookworst (250 g) 2 eetlepels olijfolie extra vierge versgemalen zwarte peper1. Aardappels schillen, wassen e... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook olijfolie 1 winterpeen 1 gele paprika 250 g salami 300 g boerenkool 1.5 l runderbouillon 100 g farfalle 75 g Pecorino Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.Verhit ... bekijk recept »
2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g) ½ duopakje magere spekreepjes (a ca. 250 g) 1 rookworst (Gelderse, 250 g ) ½ pak aardappelpuree (a 270 g) 300 ml melk 1 pakje verse roomkaas (100 g) 1 el mosterd1. ... bekijk recept »