Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Rijkgevulde groentesoep

1 ui 2 tenen knoflook 400 g cannellinibonen (blik) 2 el olijfolie 1 takje rozemarijn 2 vastkokende aardappelen 300 g fijne tuinboontjes (diepvries) 150 g gesneden boerenkool 1½ liter groentebouillon (van tablet) ... bekijk recept »

Hollandse boerenkoolstamp met piccalilly

1 pak boerenkool (stamppot met worst (500 g)) 50 g ontbijtspek (in plakjes) 1 el piccalilly 1 el zilveruitjes1. Haal de rookworst en het ontbijtspek uit de verpakking. Snijd de rookworst in de lengte in vier plakken. Verhit de grillpa... bekijk recept »

Banaan-boerenkool-limoensmoothie

2 bananen 225 g verse meloensalade (bakje, koelvers) 1 limoen 400 ml appelsap 150 g boerenkool (diepvries, ontdooid)1. Pel de bananen en snijd in stukken. Doe met de meloen in de blender. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil ... bekijk recept »

Spaghettini met boerenkoolpesto

300 g spaghettini 200 g boerenkool 65 g pijnboompitten 2 tenen knoflook 6 el extra vierge olijfolie 80 g Pecorino Romano1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar ½ kopje kookvocht. Verwarm ondertu... bekijk recept »

Boerenkoolsoep met gerookte kip en chorizo

100 g chorizoworst (stukje) 1 eetlepel olijfolie (met knoflookaroma en chilipeper, flesje) 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1 blik witte bonen (840 g) 300 g panklare boerenkool 2 gerookte kipfilet zout en versgemalen zwarte pep... bekijk recept »

Stamppot dubbele groenten met zoete aardappel

1 kg zoete aardappel 300 g gesneden boerenkool 300 g gesneden witte kool 1 el milde olijfolie 3 rode uien 125 g magere spekreepjes 2 el grove mosterd1. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Kook de aardappelen met d... bekijk recept »

Boerenkoollasagne

4 eetlepels boter 1 schaaltje shoarmavlees (ca. 450 g) 600 g boerenkool (gesneden) 1 doosje mix voor tagliatelle roomsaus (70 g) 500 ml melk ½ pak lasagnebladen (naturel (a 250 g)) 100 g gemalen belegen kaas ... bekijk recept »

Boerenkoolstoof met ei

2 tenen knoflook 50 g boter 1 tl paprikapoeder 2 tl oregano 2 tl chilivlokken 800 g boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper (zak 400 g) 700 g tomato frito 8 eieren ½ meergranenbrood1. Snijd de knoflook fijn. Verhi... bekijk recept »

Boerenkool met roergebakken worstjes

2 schaaltjes Catalaanse braadworstjes 50 g boter 2 rode paprika's 450 g panklare boerenkool 1 pak aardappelpuree voor stamppot (224 g)1. Worstjes met keukenpapier droogdeppen. In koekenpan helft van boter verhitten en worstjes in ca. 15 ... bekijk recept »

Boerenkool met runderrookworst en bosui

300 g boerenkool (deelblokjes, diepvries doos a 450 g) 1 zakje aardappelpuree voor stamppot (pak a 2 zakjes) 1 runderrookworst (250 g) 2 zoetzure augurken 3 bosuitjes1. Boerenkool in 10 min. gaarkoken. Puree bereiden volgens aa... bekijk recept »

Pagina 12 van 33