325 recepten met boerenkool
1 ui 2 tenen knoflook 400 g cannellinibonen (blik) 2 el olijfolie 1 takje rozemarijn 2 vastkokende aardappelen 300 g fijne tuinboontjes (diepvries) 150 g gesneden boerenkool 1½ liter groentebouillon (van tablet) ... bekijk recept »
1 pak boerenkool (stamppot met worst (500 g)) 50 g ontbijtspek (in plakjes) 1 el piccalilly 1 el zilveruitjes1. Haal de rookworst en het ontbijtspek uit de verpakking. Snijd de rookworst in de lengte in vier plakken. Verhit de grillpa... bekijk recept »
2 bananen 225 g verse meloensalade (bakje, koelvers) 1 limoen 400 ml appelsap 150 g boerenkool (diepvries, ontdooid)1. Pel de bananen en snijd in stukken. Doe met de meloen in de blender. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil ... bekijk recept »
300 g spaghettini 200 g boerenkool 65 g pijnboompitten 2 tenen knoflook 6 el extra vierge olijfolie 80 g Pecorino Romano1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar ½ kopje kookvocht. Verwarm ondertu... bekijk recept »
100 g chorizoworst (stukje) 1 eetlepel olijfolie (met knoflookaroma en chilipeper, flesje) 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1 blik witte bonen (840 g) 300 g panklare boerenkool 2 gerookte kipfilet zout en versgemalen zwarte pep... bekijk recept »
1 kg zoete aardappel 300 g gesneden boerenkool 300 g gesneden witte kool 1 el milde olijfolie 3 rode uien 125 g magere spekreepjes 2 el grove mosterd1. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Kook de aardappelen met d... bekijk recept »
4 eetlepels boter 1 schaaltje shoarmavlees (ca. 450 g) 600 g boerenkool (gesneden) 1 doosje mix voor tagliatelle roomsaus (70 g) 500 ml melk ½ pak lasagnebladen (naturel (a 250 g)) 100 g gemalen belegen kaas ... bekijk recept »
2 tenen knoflook 50 g boter 1 tl paprikapoeder 2 tl oregano 2 tl chilivlokken 800 g boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper (zak 400 g) 700 g tomato frito 8 eieren ½ meergranenbrood1. Snijd de knoflook fijn. Verhi... bekijk recept »
2 schaaltjes Catalaanse braadworstjes 50 g boter 2 rode paprika's 450 g panklare boerenkool 1 pak aardappelpuree voor stamppot (224 g)1. Worstjes met keukenpapier droogdeppen. In koekenpan helft van boter verhitten en worstjes in ca. 15 ... bekijk recept »
300 g boerenkool (deelblokjes, diepvries doos a 450 g) 1 zakje aardappelpuree voor stamppot (pak a 2 zakjes) 1 runderrookworst (250 g) 2 zoetzure augurken 3 bosuitjes1. Boerenkool in 10 min. gaarkoken. Puree bereiden volgens aa... bekijk recept »