Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkoolkroketjes

50 g roomboter 275 g boerenkoolstamppot 2 tl mosterd 1 snufje zout 1 snufje peper 50 g bloem 2 eieren 80 g paneermeel 1 olie, om in te frituren 1 evt. frituurpan1. Smelt in een koekenpan de boter. Roer de boerenkoolstamppot en de mosterd erd... bekijk recept »

Ribollita van Armanda

150 g gedroogde witte bonen (pak 500 gram) 3 stengels bleekselderij (in stukjes) 2 uien 5 tenen knoflook 4 takjes rozemarijn (bakje 15 g) 4 el olijfolie 5 roma tomaten (bak 750 g) 500 g winterpeen (geschild) 2... bekijk recept »

Boerenkoolquiche

1 grote ui 50 g boter 150 g boerenkool 1 tl gedroogde tijm 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) 250 g runderrookworsten 4 eieren 100 ml kookroom1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapje... bekijk recept »

Groene smoothie met avocado en chiazaad

2 el chiazaad 2 eetrijpe avocado's 2 appels 200 g gesneden boerenkool (diepvries) 800 ml bronwater1. Week het chiazaad 15 min. in water en laat uitlekken. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees u... bekijk recept »

Smoothie met boerenkool

1 boerenkool 2 citroenen 1,5 eetlepel agavesiroop 12 cl koud water1. Verwijder de stengels en de middelste nerven van de boerenkoolbladeren. Hak de bladeren fijn en was ze grondig. 2. Doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de blender en mix ... bekijk recept »

Boerenkool-spruitjesstoof

800 g kruimige aardappels 2 teentjes knoflook 1 rode peper 1 bosje salie 75 g roomboter 200 g boerenkool (stronk) 300 g spruiten 300 ml water olijfolie extra vierge 70 g pijnboompitten 70 g Parmezaanse kaas hapjespan met dikke bodem blender/staaf... bekijk recept »

Rosbief van hert met bockbiersaus

6 zoete aardappels 0.5 limoen 75 ml olijfolie extra vierge 1 bosje tijm 800 g rosbief van hert aan één stuk 2 el olijfolie om te bakken 2 el roomboter 2 zoete witte uien 50 ml olijfolie 1 vers laurierblaad 75 ml rode port 200 ml wildfond 0.5 fles... bekijk recept »

Boerenkoolschotel met blauwe kaas

2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g) 1 pakje bakbacon (dikke plak, ca. 140 g) 2 uien 1 pot aardappel anders kruiden knoflook (390 ml) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 125 g blauwaderkaas (bijvoorbeeld Danablu)1... bekijk recept »

Kruidige boerenkoolschotel met Huttenkäse en aardappel

400 g Danone Hüttenkäse 500 g gesneden boerenkool (koelvers, zak 500 g) 600 g zoete aardappelen 3 tomaten 2 el olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 2 tl gemalen komijnzaad 2 el geraspte belegen kaas (zakje 175 g) 1 snufje zout 1 snufje... bekijk recept »

Friese boerenkool met rookworst

1 kilo aardappels (kruimig) 450 g gesneden boerenkool (vers of diepvries) 1 (runder)rookworst (a 250 g) 200 g Friese nagelkaas 2 goudreinetten ½ pakje koksroom (a 200 ml)1. Aardappels schillen, wassen en in vieren s... bekijk recept »

Pagina 13 van 33