Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkoollasagne

1 grote ui 50 g boter of margarine 200 g panklare boerenkool peperzout 50 g cashewnoten aardappelpuree van 400g aardappels of 1/2 pakje instant aardappelpuree a 130 g 1 bekertje creme fraiche a 125 ml 75 g geraspte belegen kaas 2 runder-braadworsten... bekijk recept »

Boerenkoolsoep Uit Minho

1 grote ui 2 teentjes knoflook 3 grote kruimige aardappels (ca. 450 g) 250 g panklare boerenkool 4 eetlepels olijfolie 125 g chorizoworst (in plakjes van ca. 1/; 2 cm) zout en versgemalen peper Bereiden Ui en knoflook pellen en snipperen. Aardappels... bekijk recept »

Boerenkoolschotel met amandelkorst

600 gram kruimige aardappels20 gram boter100 milliliter melk1 eetlepel nootmuskaat600 gram boerenkool panklaar1 zakje mix voor bechamelsaus150 milliliter melk100 gram spekblokjes1 ui gesnipperd200 gram knolselderij500 gram half om half gehakt1 laurie... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

1250 gram kruimige aardappels, geschild, in stukken600 gram boerenkool, panklaar2 eetlepels vloeibaar bakproduct1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt2 rode paprika’s, zonder zaadjes, in blokjes1 blikje tomatenpuree (70 g)450 millilite... bekijk recept »

Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel

300 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes400 gram zoete aardappels, geschild en in blokjes400 gram panklare boerenkool100 gram gerookte spekblokjes1 grote ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt4 eetlepels ketjap1 eetlepel sambal1 ge... bekijk recept »

Hamlappen met mediterrane stamppot

100 g spekblokjes (uitgebakken)2 stuk(ken) sjalotjes400 g gesneden, panklare boerenkool4 el mosterd1 stuk(ken) rode paprika (in blokjes gesneden)1 beker(tje) slagroom 125 ml4 stuk(ken) hamlappen30 g boter1 teentje(s) knoflook (fijngesneden)450 g pank... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met rode paprika

1 pot(ten) Peper en zout1 blik(je) extra geconcentreerde Delmonte tomatenpuree (70 g)0,5 tl suiker1 stuk(ken) Unox boerenscharrel rookworst à 250 g1250 g kruimig kokende aardappelen (geschild en in stukken)2 stuk(ken) rode paprika’s (in ... bekijk recept »

Hamlappen met mediterrane stamppot

450 g panklare vast kokende aardappelen 400 g gesneden, panklare boerenkool 4 hamlappen 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 1 rode paprika 100 g spekblokjes (uitgebakken) 1 bekertje PLUS slagroom 125 ml 4 eetlepels Marne honing mosterd 235 gram p... bekijk recept »

Lasagne van zalmforel bladgroenten en blauwe kaas

400 g zalmforel ontveld en ontgraat 12 lasagnevellen 150 g blauwe kaas (naar keuze) 250 g rucola 400 g boerenkool 500 g spinazie 1 busseltje basilicum 30 g Solo peper van de molen zeezout nootmuskaat 1 teentje knoflook 1 middelgrote ui 2 dl l... bekijk recept »

Boswachtersschotel

800 gr kruililige aardappels, 2 dl melk en 25 gr boter 250 gr gesneden boerenkool en 100 gr bacon in reepjes 1 dl melk nog eens 100 gr boter en idem bloem 4 eieren en 800 gr wildpeper of hachee 2 goudrenetten in blokjes gesneden 100 gr grof gehak... bekijk recept »

Pagina 28 van 33