Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkoolsoep

1 liter water 500 gr verse worst 100 gr mager spek 50 gr witte bonen 1 eetlepel vluggort 200 gr fijngehakte boerenkool zoutpeper Zet het water op kook hierin de worst en het spek gaar in ? 20 minuten. Haal spek en worst uit de pan. Doe bonen en vlugg... bekijk recept »

Herfst Stoofpotje

1 pak boerenkool (deelblokjes diepvries 2 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje speklapjes (ca. 250 g) 1 schaaltje provençaals gekruide runderreepjes; (ca. 300 g) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 dl rode wijn 1 vleesbouillontablet 2 winterwortels... bekijk recept »

Grönkalssoppa (zweedse boerenkoolsoep)

1 blikje (3 dl) geconcentreerde gebo; nden kippensoep 1 kop melk 2 koppen kokend water 2 kippenbouillonblokjes 300 gm gehakte diepvries boerenkool, ontd; ooid 1 theelepel(s) zout 1/4 theelepel(s) peper e2 EL Gehakte peterselie 2 Hardgekookte eierenDo... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot

11/2 kg kruimige aardappelen zout 600 gr boerenkool 1 ui 1 bakje oesterzwammen 1 bakje kastanjechampignons 150 gr gezouten cashewnoten 1 eetlepel boter 1 dl melk 1 eetlepel mosterd peper 50 gr geraspte oude kaas Kook de aardappelen met de boerenkool ... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met kaas

11/4 kg aardappelen 200 gr belegen kaas 200 gr spekreepjes 650 gr panklare boerenkool 11/2 dl halfvolle melk 2 eetlepels grove mosterd zout, peper Schil en was de aardappelen. Snijd de kaas in kleine blokjes. Bak het spek in een droge koekepan knap... bekijk recept »

Gyros-boerenkoolstamppot

1 ui 750 gr panklare boerenkool zout 11/2 kg aardappelen 30 gr boter 4 plakken casselerrib aacute 50 gr 2 eetlepels jusverdikker 1 zakje mix voor gyros peper 1/2 theelepel Proven ccedil aalse kruiden Pel de ui en snijd hem in ringen. Kook de boeren... bekijk recept »

Powersmoothie

1 handvol boerenkool1 avocado2 kiwi's1 peer2 el honing2 el havermout2 glazen amandelmelk (of kokoswater)1. Schil de kiwi’s, peer en avocado. Snij het vruchtvlees in stukken en doe in de blender. 2. Voeg de boerenkool (blaadjes afgeritst) samen ... bekijk recept »

Stevige hotdog

8 broodjes8 worsten200 g boerenkool2 uien8 plakjes kaas (raclettekaas)mosterdolijfoliearachideolie1. Maak de boerenkool schoon, verhit wat arachideolie in een pan en wok de kool in kleine porties in 3 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. ... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met rode paprika

1 bakje pijnboompitten400 gram kruimige aardappelen, in stukken600 gram panklare boerenkool1 Unox Gelderse Rookworst (285 g)200 milliliter warme melk2 rode paprika's, zonder zaadjes, in blokjesbalsamico(stroop)1. Rooster de pijnboompitten licht i... bekijk recept »

Oosterse boerenkoolschotel

2 eetl. zonnebloem- of arachideolie500 gram kipfilet, in brede repen1 theel. sambal oelek2 eetl. ketjap manis1 eetl. honingzoutversgemalen peper800 g panklare boerenkool of verse boerenkool, in repen75 g cashewnoten100 gram katenspek1 potje gefrituur... bekijk recept »

Pagina 26 van 33