Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkoolstamppot Met Tomaat En Ui

1,5 kg. aardappelen 800 gram gesneden boerenkool 2 uien 6 tomaten 2 eetlepels boter 4 eetlepels azijn 1 dl. melk zout peper. Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan. Leg de boerenkool er boven op. Kook de boerenkool met aardappelen in ongev... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met rookworst

750 g aardappels 1 zak panklare boerenkool à 400 g zout 1 magere rookworst (à 250 g, unox) 3/4 l halfvolle melk 1 eetlepel boter of margarine 2 eetlepel azijn 2 eetlepels currygewürzsaus (heinz) peper Aardappels schillen, wassen en in vieren snijde... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot

1 1/2 kg boerenkool of 1 kg gesneden boeren; kool 1 kg aardappelen 300 gm mager varkensvlees 100 gm ontbijtspek 25 gm boter of margarine 1 melk 1 peper 1 aroma of zout De boerenkool stropen, fijnsnijden, wassen, opzetten met weinig water en ca. 10 mi... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met cashewnoten

500 gm boerenkool 1 kg aardappels 200 gm cashewnoten Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met de schoongemaakte en gesneden boerenkool er bovenop gedurende 25 minuten. Giet af maar vang het water op. Stamp de aardap... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met gerookte amandelen

750 gm aardappelen 1 zout 500 gm gesneden boerenkool 4 eetlepels crème fraîche 1 ei 1 peper 2 theelepels mosterd 100 gm geraspte oude kaas 200 gm grof gehakte gerookte amandelen Schil de aardappelen. Doe de aardappelen in een pan met een bodempje wat... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met feta

700 gr aardappelen 250 gr boerenkool 150-200 gr feta 1 ui melk zout Kook de aardappelen met de boerenkool en wat zout gaar. Pel de ui, snijd hem in dunne ringen en bak de uiringen in wat boter lichtbruin. Snijd de feta in blokjes. Maak van de boer... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met rookworst

750 gr aardappelen 1 zak panklare boerenkool zout 1 magere rookworst 3/4 dl halfvolle melk 1 eetlepel boter 2 eetlepels azijn 2 eetlepels currysaus peper Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappel... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot

1 1/2 kg kruimige aardappelen Zout 600 gr boerenkool 1 ui 1 bakje oesterzwammen 1 bakje kastanjechampignons 150 gr gezouten cashewnoten 1 eetlepel boter 1 dl melk 1 eetlepel mosterd Peper 50 gr geraspte oude kaas Kook de aardappelen met de boerenkoo... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met kaas

1 1/4 kg aardappelen 200 gr belegen kaas 200 gr spekreepjes 650 gr panklare boerenkool 1 1/2 dl halfvolle melk 2 eetlepels grove mosterd Zout Peper Schil en was de aardappelen Snijd de kaas in kleine blokjes Bak het spek in een droge koekenpan knapp... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met rookworst

750 gr aardappelen 1 zak panklare boerenkool Zout 1 magere rookworst 3/4 dl halfvolle melk 1 eetlepel boter 2 eetlepels azijn 2 eetlepels currysaus Peper Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappele... bekijk recept »

Pagina 24 van 33