Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkoolovenschotel

1 1/2 kilo aardappelen geschild 500 gram boerenkool 150 gram spekreepjes 1 rode paprika 1 magere rookworst 2 grote uien 3 tenen knoflook 200 ml melk 200 gram parmezaanse kaas zout en peper boter Kook de aardappels in ruim water met een beetje zout e... bekijk recept »

Fette Col Cavolo Nero

1 stronk cavolo nero of boerenkool 1 teentjes knoflook 6 sneden grof boerenbrood olijfolie zout versgemalen peper. Voorbereiding Verwijder de taaie middennerven van de bladen van de cavolo nero of boerenkool . Snijd ze in grove repen. kneus verv... bekijk recept »

Boerenkoolquiche

Voor 4 personen: 3 eetlepels boter 1 grote ui, grofgesnipperd 1/2 zak panklare boerenkool (a 300 g) 1 theelepel gedroogde tijm 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid 1 runderrookworst, in plakjes 4 eieren 100 ml kookroom quiche- of o... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met roomkaas en spekjes

Voor 4 personen: 600 gr gesneden boerenkool 1/2 duopakje magere spekreepjes (a ca. 250 g) 1 rookworst aardappelpuree voor 4 personen 300 ml melk 1 pakje verse roomkaas (100 g) 1 eetlepel mosterdBoerenkool in ca. 20 minuten gaarkoken. Intussen in drog... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met tomaat

1,2 kilo aardappel 800 g gesneden boerenkool 2 uien 6 tomaten 4 el boter 3 el azijn 1 dl melk zout en peperSchil de aardappelen. Was de boerenkool,doe het met aanhangend water vocht in een pan en leg de aardappelen in ca 30 min gaar. Pel en snipper i... bekijk recept »

Slavinken Met Macaroni En Romige Groentensaus

2 Slavinken. 1 Kuipje bressot roomkaas (150 gr). 350 gr.Spiraalmacaroni. 1 Kleine courgette. 1 Groene Paprika.,1 Ui. 1 Doosje Champignons. Gesneden Boerenkool. Slavinken iets kruiden en bakken. Macaroni koken, Ui,courgette,champignons,Paprika in stuk... bekijk recept »

Vegetarische Boerenkoollasagne Met Nagelkaas

2 eetl olie 1 teen knoflookin plakjes gesneden 2 uienin reepjes gesneden 800 gr gesneden boerenkool 1 eetl azijn peper en zout 400 gr Friese nagelkaasgeraspt 400 gr uitgelekte kwark Verhit in braadpan of wok de olie en bak daarin de knoflook en de ui... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot Met Roomkaas En Spekjes

? 2 zakken gesneden boerenkool a 300 gr ? ca250 gr magere spekblokjes ? 1 rookworst ? ? pak aardappelpureemaggia 270 gr ? 300 ml melk ? 1 pakje MonChou100 gr ? 1 eetlepel mosterd De boerenkool in ca 20 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan d... bekijk recept »

Mediterrane Boerenkoolstamppot

1 grote ui 2 kg kruimig kokende aardappelen 3 el pijnboompitten(bij Xenos zijn ze zeer goedkoop) 50 gr boter 750 gr panklare boerenkool zout 1 dl melk 6 el groene pesto peper Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de gewassen... bekijk recept »

Lasagna Speciaal

- lasagna bladen - 1 pot boerenkool - 400 gram shoarma vlees - chilisaus - 1 uigesnipperd - 500 gram kwark - 1 zakje geraspte kaas - 1 zakje kaassaus Vet de ovenschaal in. Druk de helft van het vocht uit de boerenkool. Bak het vlees met de ui en laat... bekijk recept »

Pagina 25 van 33