Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkool met worst

500 gm aardappelen 500 gm gesneden en gewassen boerenkool 25 gm reformmargarine 1 runderrookworst 1 peper en zout Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in 20 minuten gaar, leg de worst erbovenop. Haa... bekijk recept »

Mediterrane boerenkool

1 pkg boerenkool a 450 g 3 teentjes knoflook 1 rode paprika 3 takjes basilicum 200 gm feta 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel rode pesto 100 gm ongezouten amandelen 200 ml tomato frito (tomatensaus) 1 peper en zout 350 gm spaghetti (pasta) Voorbereidin... bekijk recept »

Stamppot boerenkool

600 gm geschilde aardappelen 300 gm gesneden boerenkool 1 zout en peper 1 scheutje halfvolle melk 2 tartaartjes van 75 gr 2 eetlepels boter of margarine Doe de aardappelen en de boerenkool samen in een pan met een bodem kokend water met zout. Kook ze... bekijk recept »

Boerenkool met kaas

2 kg aardappelen 1 zout 750 gm gesneden boerenkool 1/2 liter melk 3 eetlepels boter of margarine 1 peper 1 nootmuskaat 150 gm bacon in plakjes 200 gm kaas in plakjes 1 paneermeel Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in een bodempje water. Was... bekijk recept »

Gnocchi Met Boerenkool

1 grote ui 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 300 g panklare boerenkool 50 g walnoten zout 1 pak gnocchi di patate (500 g) 150 g danish blue (of andere blauwaderkaa; s) materialen wok Bereiden Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok olie... bekijk recept »

Boerenkool ovenschotel met roomkaas

700 g Boerenkool deelblokjes (diepvries, pak a 450 g) Zout Peper 300 g verse roomkaas 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (pak met 2 zakjes a 83 g) 2 vleestomaten 100 g geraspte belegen kaas Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4 B... bekijk recept »

Friese boerenkool

600 gr schoongemaakte boerenkool 1 1/4 kg aardappelen 2 uien 200 gr mager rookspek 2 speklappen 4 rundersaucijsjes 1 eetlepel azijn Kook de boerenkool met 3 dl water 15 minuten in een ruime pan Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappel... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met cashewnoten

Voor 2 personen: 500 g boerenkool 1 kg aardappels 200 g cashewnotenSchil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met de schoongemaakte en gesneden boerenkool er bovenop gedurende 25 minuten. Giet af maar vang het water op. ... bekijk recept »

Linda S Najaars Risotto

250 gram risottorijst475 ml heet water1 runderbouillonblokje1 teen knoflook geperst1 bakje magere spekreepjes200 gram kastanje champignons200 gram boerenkool fijngesnedenolijfoliezout Voorbereiding Veeg de champignons goed schoonverwijder de steeltje... bekijk recept »

Boerenkoolschotel Met Dijon Mosterd

1 kilo aardappels (kruimig)2 zakken gesneden boerenkool (a 300 gr)200 gr verse roomkaas4 el maille Dijon mosterd(pot a 215 gr) en 2 schaaltjes vegetarische braadworsten Boerenkool in ovenschaal scheppen. Worst in plakjes snijden en op boerenkool legg... bekijk recept »

Pagina 23 van 33