Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkool met tomaat en mozzarella

1 kg kruimige aardappelen geschild 500 gr boerenkool schoon gemaakt 1 scheut warme melk zout naar smaak 1 dikke ui verse basilicum 2 teen knoflook gesnipperd kurkurma kardemom 200 gr hamblokjes 1/2 liter blik tomatenblokjes 2 bol (buffel) mozzare... bekijk recept »

Boerenkool met Hüttenkäse en piccalilly

1 kg aardappels 1.5 kg gesneden boerenkool 2 teentjes knoflook 2 uien 4 el Solo Vloeibaar 4 el piccalilly 1 pot (ca. 400 g) Hüttenkäse1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. 2. Kook in e... bekijk recept »

Pittige boerenkool

750 g boerenkool (diepvries) 1.5 kg aardappels 3 kneepjes Solo Vloeibaar 0.5 tl gemalen koriander 1 mespunt chilipoeder 1 flinke scheut ketjap 150 g gerookt (mager) ontbijtspek in plakjes 1 magere rookworst (275 g) 2 el gebakken uitjes (bokaal) ... bekijk recept »

Boerenkoolschotel met appel

Voor 4 personen: 1kg boerenkool 4 uien 50 gr boter 1 kg aardappelen 2 rookworsten 2 appels peper zout 2 eetlepels paneermeelHaal de nerven uit de boerenkool en was de kool grondig. Snijd de boerenkool grof. Maak de uien schoon en snijd ze fijn. Verhi... bekijk recept »

Boerenkoolschotel

1 1/2 kg boerenkool of 1 kg gesneden boerenkool 1 zout 1 kg aardappelen 100 gm champignons 400 gm mager rundergehakt 1 (boter of margarine) 100 ml zure room 1 cayennepeper 1 aroma 4 plakken extra belegen kaas van 15; gr De boerenkool stropen, fijnsni... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met spekjes en ambachtelijke rookworst

1 zak Coop Boerenkool (500 gram)1 zak Coop Stamppot aardappelen (1 kilo)250 gram Coop gerookte spekjes duo2 De Roller Ambachtelijke rookworstenpeperzout100 ml melk100 gram roomboter, in blokjes1. Doe de Stamppot aardappelen in een grote pan met een r... bekijk recept »

Boerenkool-kaassouffle

250 gram gesneden boerenkool1 eetlepel bakgember4 eieren125 gram camembert of brie of jonge Goudse kaaspeperzoutnootmuskaatpaar druppels Worcestersaus Was de boerenkool en kook deze 10 minuten met aanhangend water. Laat de kool goed uitlekken en vang... bekijk recept »

Ovenschotel met boerenkool in roomsaus

Voor 4 personen: 750g geschilde aardappels 300g boerenkool 1 ui 250g champignon 100g roquefort +/- 70g boter zout & peper 1 1/2 dl warme en 1 dl koude melk nootmuskaat 25g bloem 2 dl crème fraîche 100g gezouten cashewnotenKook de aardappelen en d... bekijk recept »

Gegratineerde boerenkool met rookworst

2 rookworsten (à 250 gram, in plakjes) 1 1/2 kilo aardappels (geschild en in stukjes) 300 ml melk 75 g boter 750 g boerenkool (grof gesneden) 4 tomaten (in blokjes) 1 ei (losgeklopt) 100 g geraspte kaas (belegen) zout peper (versgemalen) ee... bekijk recept »

Stamppot boerenkool

Voor 4 personen: 1,5 kg aardappelen 1 grote ui, gesnipperd 1 teentje knoflook 500 gr gesneden panklare boerenkool 400 gr spekjes in dobbelsteentjes 1 bol mozzarella in plakjes 50 gr olijven zonder pit 3 el pijnboompitten zout en peper 3 el olijfolieR... bekijk recept »

Pagina 21 van 33