Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Friese boerenkool met rookworst

1 kg kruimige aardappelen 450 gr gesneden boerenkool 1 runderrookworst aacute plusmn 250 gr 200 gr Friese nagelkaas 2 goudrenetten 1/2 pakje koksroom aacute 200 ml (Friesche Vlag) Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Doe de aardappe... bekijk recept »

Stamppot boerenkool met veel gerechtjes

1 ui 1 teentje knoflook 750 gr gesneden boerenkool 11/2 kg aardappelen (afkokers) 25 gr boter 2 eetlepels Maleise roerbakolie zout, peper 1 dl hete melk Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de kool. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in s... bekijk recept »

Oer-Hollandse boerenkool

500 gram Coop fijn gesneden boerenkool 500 gram Coop stamppotaardappelen 1 Markant rookworst1 zakje Maggi jus naturel of rundvlees1. Kook de stamppotaardappelen in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze daarna af. 2. Voeg de fijn gesneden boerenkool toe... bekijk recept »

Roergebakken boerenkool met katenspek

2 eetlepels arachideolie of wokolie250 gram katenspek, in reepjes1 theelepel sambal oelek2 eetlepels ketjap maniszout en versgemalen pepermespuntje gemberpoeder400 gram gesneden boerenkool450 gram gekookte krieltjes of aardappelschijfjes100 gram taug... bekijk recept »

Boerenkool met zoete aardappel en spekjes

3 grote zoete aardappelen4 el olijfolie extra vergine 250 gr gesneden boerenkool 2 el amandelmelk 1 tl zoute sojasaus½ tl paprikapoeder snuf cayennepeper zoutversgemalen peper 1 pakje vegetarische spekblokjes1. Verwarm de oven voor op 220 graden Cels... bekijk recept »

Salade van boerenkool met pijnboompitten

1 boerenkool (in stukjes)2 oranje paprika's (gepeld, in blokjes)30 g pijnboompitten (geroosterd)2 eidooiers2 el ciderazijn6 el notenoliepeperzout1. Voorbereiding: Snij de boerenkool in stukjes. Blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Laat ze s... bekijk recept »

Maaltijdsoep met boerenkool

1 boerenkool (geschaafd)1 hammen1 ui3 kruidnagels2 teentjes knoflook1 prei (in ringetjes)2 takjes selder (in boogjes)4 wortelen (in plakjes)2 aardappelen (in stukjes)1 bundel rapen (in stukjes)1 kruidenboeketboterpeperzout1. Voorbereiding: Prik de kr... bekijk recept »

Boerenkool 'speciaal'

25 gram vloeibaar bakproduct200 gram magere gerookte spekblokjes1 ui gesnipperd500 gram boerenkool1 kilogram kruime aardappels geschild, in stukken100 milliliter melk4 eetlepel mosterd4 eetlepel zilveruitjes4 augurken200 gram salami of cervelaat in r... bekijk recept »

Pittige boerenkool met oosterse karbonade

1 citroen, schoongeboend4 teentjes knoflook, geperststukje gemberwortel van circa 5 cm, geschild en geraspt1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt7 eetlepels arachide- of zonnebloemolie4 eetlepels sojasaus of ketjap manis4 ribkarbonades1 kilogram kr... bekijk recept »

Boerenkool met worst

zoutversgemalen peper600 g panklare boerenkool1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken1 rookworst75 g boter2 eetl. azijn1. Breng water met zout aan de kook. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente op een lage stand slinken. Leg ... bekijk recept »

Pagina 19 van 33