Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Lasagne met boerenkool en ham

20 g boter20 g bloem300 ml warme melknootmuskaat2 eetl. olie2 uien, gesnipperd4 teentjes knoflook, fijngehakt500 g panklare boerenkool1 pak lasagnebladen250 g rauwe ham100 g geraspte kaas1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem e... bekijk recept »

Bubble and squeak van boerenkool met spekjes

3 eetl. boter1 grote ui, fijngesnipperd150 g gerookte ontbijtspekreepjes250 g versgesneden boerenkool200 g gekookte aardappel, gestamptzoutversgemalen peper1. Verwarm 1 eetlepel van de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit hierin de ui ... bekijk recept »

Pasta met boerenkool en spek

zoutversgemalen peper200 g gerookte spekblokjes2 eetl. olijfolie1 rode ui, gesnipperd2 teentjes knoflook1 eetl. gedroogde tijm350 g pastaschelpjes zoals fusilli, penne of farfalle400 g panklare boerenkool50 g versgeraspte Parmezaanse kaas1. Breng een... bekijk recept »

Roergebakken boerenkool met katenspek

2 eetl. arachideolie of wokolie250 g katenspek, in reepjes1 theel. sambal oelek2 eetl. ketjap maniszout en versgemalen pepermespuntje gemberpoeder400 g gesneden boerenkool450 g gekookte krieltjes of aardappelschijfjes100 g taugé1. Verhit 1 eet... bekijk recept »

Roergebakken boerenkool met rookworst

2 Gijs rookworsten fijn 285 gram2 el olijfolie1 PLUS aardappelschijfjes duopak 700 gram2 teentjes knoflook (fijn gesneden)1 rode paprika (in blokjes gesneden)700 gr PLUS gesneden boerenkool½ bosje fijngesneden verse basilicum50 gr pijnboompitt... bekijk recept »

lasagne met boerenkool en tomaat

120 g lasagne 300 g boerenkool tomaatblokjes uit blik of vers 2 prei 1 kleine ui P/Z, kerrie 1. Lekker met komkommerblokjes met geraspte wortel en limoenrasp. 2. Kook de lasagne beetgaar in ruim kokend water en laat de vellen naast elkaar op keuken... bekijk recept »

Penne met boerenkool spekjes

350 gr penne 1/2 el olijfolie 250 gr spekblokjes 300 gr gewassen en gesneden b oerenkool 1 ui gesnipperd 2 teen knofglook gehakt 1 rtode paprika in dunne reepjes 100 gr gorgonzola in stukjes 1. Deze pasta met seizoensgroente boerenkool past helema... bekijk recept »

stamppot van rookworst,aardappelen en boerenkool

2 rookworsten 6 aardappelen 600 gr boerenkool 60 gr boter vers gemalen peper zout1. Schil en week de aardappelen.2. Breng de aardappelen aan de kook in ruim, gezouten water en laat ze in ongeveer 20 minuten gaarkoken.3. Snijd de boerenkool in dun... bekijk recept »

Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool

1 kg varkenswangetjes (ontdaan van vliezen) 1 st wortel 1 st ui 1 blaadje laurier 2 flesjes bruin bier 1 eetlepel tomatenpuree 1 l bruine fond 4 eetlepels bruine suiker 1 takje rozemarijn 1/2 st boerenkool 100 g solo 50 g bloem Peper en zout 1.... bekijk recept »

Winterse Boerenkool Stoemp heerlijk anders dan

2 zakken gesneden boerenkool van 300 gr 8 grote iets kruimige aardappelen 3 grote uien gesnipperd 250 gr gerookte spekblokjes olijfolie 1 el zongedroogde tomaatjes 1 runder bouillon blokje en zeezout 2 rookworsten van de keurslager of Veluwse van... bekijk recept »

Pagina 20 van 33