Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkool in laagjes

boerenkool 1 bakje Hüttenkäse (200 g) geraspte belegen kaas voorgekookte aardappelplakjes plakken ham plakjes tomaatLaat boerenkool al omscheppend in olie in een wok iets slinken en roer er dan 1 bakje Hüttenkäse (200 g) en wat geraspte belegen kaas ... bekijk recept »

Boerenkool met muesli en paprika

400 gm gesneden boerenkool 2 eetlepel(s) muesli 1 zout 2 eetlepel(s) zoetzure paprikareepjes (potje) 1 eetlepel(s) boter of margarine ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0; 4.02 In pan doen : boerenkool, muesli, zout en 1 dl water. Met... bekijk recept »

Boerenkool Uit De Oven

2 eetlepels olijfolie 2 rode uien, in dunne partjes 2 teentjes knoflook, in plakjes 600 g panklare boerenkool 4 gedroogde tomaatjes in olie, in dunne reepjes 200 g hüttenkäse 50 g oude kaas (of grana padano), in dun; ne flinters materialen wok, hog... bekijk recept »

Boerenkool met kaas

2 kg aardappelen 1 zout 750 gm gesneden boerenkool 1/2 liter melk 3 eetlepels boter of margarine 1 peper 1 nootmuskaat 150 gm bacon in plakjes 200 gm kaas in plakjes 1 paneermeel Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in een bodempje water. Was... bekijk recept »

Boerenkool met worst

500 gm gesneden boerenkool 1 knolselderij 100 ml slagroom 50 gm boter 1 peper en zout 1 rookworst of 1 (runder)braadworst Maak de knolselderij schoon en snijd deze in kleine blokjes. Zet de knolselderij op met water en een beetje zout. Leg hierop de ... bekijk recept »

Deense boerenkool met aardappeltjes

1 kg boerenkool, schoongemaakt, gestroo; pt en kleingesneden 1 zout 120 gm boter 20 gm bloem 100 ml melk 200 ml slagroom 1 zwarte peper uit de molen 3 eetlepels suiker 750 gm kleine, stevige aardappeltjes, ges; chrapt en gekookt Kook de boerenkool in... bekijk recept »

Stamppot van boerenkool met rookworst

1 kg aardappels (afkokers) zout en peper 500 g gesneden boerenkool 1 rookworst 100 g magere spekblokjes 20 g boter 1,5 dl warme melk 1 à 2 eetl. azijn Bereiding: Giet een laagje water van ca. 4 cm in een pan. Voeg er de aardappels met wat zout aan t... bekijk recept »

Boerenkool Met Briegratin

1 kilo aardappels (kruimig) 2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g) 1 duobakje magere spekreepjes (ca. 250 g) 3 tomaten 150 g brie 100 ml melk Bereiden Aardappels schillen, wassen, halveren en met boerenkool en zout in 20 minuten gaarkoken. In droge k... bekijk recept »

Boerenkool Met Runderrookworst En Bosui

300 g boerenkool (deelblokjes, diepvries; doos a 450 g) 1 zakje puree voor stamppot (pak a 2 zakjes; ) 1 runderrookworst (2 2 zoetzure augurken 3 bosuitjes Bereiden Boerenkool in 10 min. gaarkoken. Puree bereiden volgens aanwijzing op verpakking. Met... bekijk recept »

Couscous Met Boerenkool

3 eetlepels olijfolie 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, in plakjes 1 eetlepel chilipoeder 300 g panklare boerenkool 200 g couscous 50 g rozijnen 600 ml kruidenbouillon (van tablet) materialen wok Bereiden In wok olie verhitten en ui en knoflo... bekijk recept »

Pagina 22 van 33