Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkool Met Salami

2 uien2 teentjes knoflook2 rode paprika's259 gram salamidikke plakken of een stuk3 eetlepels olijfolie400 gram panklare boerenkool450 gram voorgekookte krielaardappeltjes1 dl vleesbouillonvan tablet of pot Verhit de olie in de wok of hapjespan.Roerba... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Stamppot Boerenkool

700 gr boerenkool (panklaar) scheutje azijn 1.5 kg aardappelen (panklaarin kwarten) 2x2 kleintje rookworst (in totaal dus 4van Unoxuit de verpakkingen gehaald) 4 el boter 4 el melk 1 rode paprika (in heel kleine blokjes) 2 bosuitjes (in heel dunne ri... bekijk recept »

Stampot Boerenkool

Boerenkoolrookworst en spek Zet de boerenkool op het vuur in een pan met ruim water. Zout naar smaak toevoegen. Na plm. 1 kwartier doe je de geschilde aardappelen boven op de boerenkool. Dit moet nog plm. een half uur samen koken. De rookworst voeg j... bekijk recept »

Boerenkool

Boerenkool vers of diepvriesmaakt niet uit. Aardappelenzongedroogde tomaatjes op olieblokjes oude kaas,peper,nootmuskaat en zoutscheutje ketjap. Kook de aardappelen, kook de boerenkool en stamp deze twee door elkaar met een beetje melk. Kruid het met... bekijk recept »

Gratin Van Boerenkool En Bacon

300 gram boerenkoolharde nerven verwijderdin reepjeszoutpeper1 el. olijfolie2 sjalotjesfijngesneden4 plakjes bakbaconin reepjes1 dl. creme fraichetabasco75 gram gruyere of jong belegen kaasgeraspt De boerenkool 15-20 minuten in kokend water met zout ... bekijk recept »

Stamppot Boerenkool

600 gr geschilde aardappelen 300 gr gesneden boerenkool zout en peper scheutje halfvolle melk 2 tartaartjes van 75 gr. 2 eetl boter of margarine Doe de aardappelen en de boerenkool samen in een pan met een bodem kokend water met zout. Kook ze gaar in... bekijk recept »

Ovenschotel Van Boerenkool

600 g gesneden boerenkool 1 el boter ca. 125 g reepjes ontbijtspek 1 uitje 1 gele paprika 1 runderrookworst 3/4 kg aardappelen 1 zakje witte sauspoeder 1/4 l koffieroom 1/2 runderbouillontablet 50 g geraspte kaas Kook de boerenkoel 15 min. in weinig ... bekijk recept »

Boerenkool met worst

2 grote struiken boerenkool 1/2 kg aardappelen 1 ambachtelijk gemaakte rookworst 30 gr reuzel zout, peper Stroop het groen van de nerven en was dit. Kook de kool vervolgens enkele minuten in water en giet af. Hak de kool daarna fijn. Leg de aardap... bekijk recept »

Duivelse boerenkool

1 zak boerenkool 3 rode uien (gesnipperd) 1 bosje radijsjes in kwarten 1 verse rode peper in ringetjes 1 teentje knoflook 250 gram uitgebakken spekjes scheutje olijfolie voor de puree: 500 gram aardappelen 125 ml melk likje mosterd flinke klont boter... bekijk recept »

Friese boerenkool

600 gr schoongemaakte boerenkool 11/4 kg aardappelen 2 uien 200 gr mager rookspek 2 speklappen 4 rundersaucijsjes 1 eetlepel azijn Kook de boerenkool met 3 dl water 15 minuten in een ruime pan. Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappel... bekijk recept »

Pagina 18 van 33