325 recepten met boerenkool
2 uien2 teentjes knoflook2 rode paprika's259 gram salamidikke plakken of een stuk3 eetlepels olijfolie400 gram panklare boerenkool450 gram voorgekookte krielaardappeltjes1 dl vleesbouillonvan tablet of pot Verhit de olie in de wok of hapjespan.Roerba... bekijk recept »
700 gr boerenkool (panklaar) scheutje azijn 1.5 kg aardappelen (panklaarin kwarten) 2x2 kleintje rookworst (in totaal dus 4van Unoxuit de verpakkingen gehaald) 4 el boter 4 el melk 1 rode paprika (in heel kleine blokjes) 2 bosuitjes (in heel dunne ri... bekijk recept »
Boerenkoolrookworst en spek Zet de boerenkool op het vuur in een pan met ruim water. Zout naar smaak toevoegen. Na plm. 1 kwartier doe je de geschilde aardappelen boven op de boerenkool. Dit moet nog plm. een half uur samen koken. De rookworst voeg j... bekijk recept »
Boerenkool vers of diepvriesmaakt niet uit. Aardappelenzongedroogde tomaatjes op olieblokjes oude kaas,peper,nootmuskaat en zoutscheutje ketjap. Kook de aardappelen, kook de boerenkool en stamp deze twee door elkaar met een beetje melk. Kruid het met... bekijk recept »
300 gram boerenkoolharde nerven verwijderdin reepjeszoutpeper1 el. olijfolie2 sjalotjesfijngesneden4 plakjes bakbaconin reepjes1 dl. creme fraichetabasco75 gram gruyere of jong belegen kaasgeraspt De boerenkool 15-20 minuten in kokend water met zout ... bekijk recept »
600 gr geschilde aardappelen 300 gr gesneden boerenkool zout en peper scheutje halfvolle melk 2 tartaartjes van 75 gr. 2 eetl boter of margarine Doe de aardappelen en de boerenkool samen in een pan met een bodem kokend water met zout. Kook ze gaar in... bekijk recept »
600 g gesneden boerenkool 1 el boter ca. 125 g reepjes ontbijtspek 1 uitje 1 gele paprika 1 runderrookworst 3/4 kg aardappelen 1 zakje witte sauspoeder 1/4 l koffieroom 1/2 runderbouillontablet 50 g geraspte kaas Kook de boerenkoel 15 min. in weinig ... bekijk recept »
2 grote struiken boerenkool 1/2 kg aardappelen 1 ambachtelijk gemaakte rookworst 30 gr reuzel zout, peper Stroop het groen van de nerven en was dit. Kook de kool vervolgens enkele minuten in water en giet af. Hak de kool daarna fijn. Leg de aardap... bekijk recept »
1 zak boerenkool 3 rode uien (gesnipperd) 1 bosje radijsjes in kwarten 1 verse rode peper in ringetjes 1 teentje knoflook 250 gram uitgebakken spekjes scheutje olijfolie voor de puree: 500 gram aardappelen 125 ml melk likje mosterd flinke klont boter... bekijk recept »
600 gr schoongemaakte boerenkool 11/4 kg aardappelen 2 uien 200 gr mager rookspek 2 speklappen 4 rundersaucijsjes 1 eetlepel azijn Kook de boerenkool met 3 dl water 15 minuten in een ruime pan. Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappel... bekijk recept »