Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Indische Boerenkool

Boerenkooltempemaiskorrels (blik)1 schijf laos3 rode pepersklein blikje kokosmelk3 citroenblaadjes2 sjalotjes3 teentjes knoflookbouillonpoederolie Voorbereiding tempe in stukjes snijden en even in de olie bakkensjalotjes en knoflook in plakjes snijde... bekijk recept »

Boerenkool Met Speklappen

Per persoon: 1 speklap 1 ui 2 theelepels kerrie 1 teentje knoflook 1 eetlepel ketjap 1 etlepel bouillon 1 eetlepels sherry Het vleesgerecht opdienen of door de boerenkool verwerken; zie voor de bereidingswijze van kool Boerenkool bereiden bekijk recept »

Boerenkool Met Halskarbonaden

1,5 kg boerenkool aan een stronk 4 hamlappen 1/2 ui 1 laurierblad 2 kruidnagelen 1 rookworst 1 theelepel zout 1 kg aardappelen 1 theelepel zout 1/2 theelepel peper 4 halskarbonades 2 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel citroensap 1/4 theelepel peper 1... bekijk recept »

Boerenkool Met Rundvlees En Worst

1,5 kg verse boerenkool (aan stronk) 4 hamlappen 1/2 ui 1 laurierblad 2 kruidnagelen 1 rookworst 1 kg aardappelen 1 theelepel zout 1/2 theelepel peper 500 gr rundvlees in blokjes gesneden 1 ui 3 eetlepels azijn 1 citroen 10 kruidnagelen 1 eetlepel b... bekijk recept »

Boerenkool Uit De Oven.

1 KG. vastkokende aardappelen,(of Maggi puree voor ovenschotels) 2 dl. Melk50 gr. BoterVersgeraspte noodmuscaat,Zout en Versgemalen peper, 1 Ui2 el. Olie750 gr. Fijngehakte boerenkool. (of 750 gr. Diepvrioesboerenkool) 2 dl Groente- of Kippenbouillon... bekijk recept »

Boerenkool In Laagjes Uit De Oven

1 kg. aardappelenzoutpeper1 dl. hete melk3 el. boter of margarine? 750 gram fijngesneden boerenkool1 dl. slagroom1-2 dl. kippenbouillon (van tablet)500 gram rundergehakt1-2 tl. kerriepoeder Kook de aardappelen met zout in ca. 25 minuten gaar. Stamp z... bekijk recept »

Ovenschotel Met Boerenkool En Gegratineerde Aardappels

Vastkokende aardappels 250 gr boerenkool 1 (rode) ui 1 teentje knoflook rookworst 3 eieren 1 ? dl zure room 100 gr pittige geraspte kaas Ovenschotel invetten, plakjes aardappel, daarop ui en knoflook, daarop boerenkool, daarop rookworst. Net zolang d... bekijk recept »

Eendeborst Met Boerenkool, Mais En Tomaten

2 eetl olijfolie 1 middelgrote ui 1/2 grote jalapenopeperzaden en zaadlijsten verwijderd en in dunne plakjes gesneden 1/2 theel zout 2 pommodorotomatengrof gehakt 1 kop verse (van een kolf) of diepvriesmaiskorrels 2 koppen kippenbouillon 4 grote boe... bekijk recept »

Oud-Brabantse Boerenkool

1 1/2 kg aardappelen? 1 kilo schoongemaakte en gesneden boerenkool400 gr. halfom gehakt1 blik kapucijners1 flinke ui (of enkele kleine)zout en peperjus (liefst van stoofvlees of smeltjus). Zet de aardappels met de boerenkool erbovenop in water met zo... bekijk recept »

Boerenkool Met Gehakt Uit De Oven

1 kilo aardappelen 1 dl hete melk zout en peper 200 gram geraspte jong-belegen kaas 4 eetlepels boter ca. 750 gram fijngesneden boerenkool 2 dl slagroom 1 dl kippenbouillon van tablet 500 gram rundergehakt 2 theel. kerriepoeder Kook de aarda... bekijk recept »

Pagina 16 van 33