Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Mediterrane Boerenkool

450 gr diepvries boerenkool 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 3 takjes basilicum 250 gr feta 2 eetl olijfolie 1 eetl rode pesto 100 gr ongezouten amandelen 2 dl tomatenpuree (pakje) peper en zout Bereid de boerenkool volgens de aanwijzingen op de ve... bekijk recept »

Stamppot Van Boerenkool Met Worst

1 kg aardappelen (Bintje) 60 g boter (bakboter) 600 g boerenkool 2 rookworsten zout peper Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Roer de resterende boter door de aardappelpuree. Neem de worst van de boerenkool en giet de kool a... bekijk recept »

Mediterrane Boerenkool

1 pak boerenkool 3 teentjes knoflook 1 rode paprika 3 takjes basilicum 250 g feta 2 el olijfolie Bereid de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Neem de blaadj... bekijk recept »

Boerenkool Met Worst

500 gram gesneden boerenkool, 1 knolselderij, 1 dl. slagroom, 50 gram boter, peper en zout, rookworstZet de knolselderij op met water en een beetje zout. Leg hierop de gesneden boerenkool. Breng dit aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken. ... bekijk recept »

Boerenkool Van Winny Fred

1,5 kilo aardappelen2 pakken diepvries Boerenkool3 rookworsten250 gram gerookte spekblokjesmaggimosterdscheutje gembernat2 uienbouillonblokjenootmuskaatpepereventueel zoutkoksroomklontje boter. Kook de aardappelen met zout gaar. Doe de laatste 10 min... bekijk recept »

Ovenschotel Met Boerenkool In Roomsaus

750 g geschilde aardappels 300 g panklare boerenkool zout 1 ui 250 g champignons 100 g roquefort ? 70 g boter peper 1? dl warme en 1 dl koude melk nootmuskaat 25 g bloem 2 dl creme fraiche 100 g gezouten cashewnoten Kook de aardappelen en... bekijk recept »

Pie Van Boerenkool

300 g gesneden boerenkool 450 g aardappelparten 2 el bakboter 1 zoete puntpaprikagesnipperd 2-3 el currypasta 75 ml zure room 150 g fetakaasin blokjes 3 blaadjes roomboterbladerdeeg losgeklopt ei Roerbak de kool, aardappels, paprika en currypasta in ... bekijk recept »

Boerenkool Montignac

500 gram gesneden boerenkool1 knolseldreij 1 dl slagroom 50 gram boter pz rookworst zonder zetmeel vraag de slager naar de ingredienten!! Hulpmiddelen Maak de knolseldereij schoon en snijd deze in kleine blokjes.Zet de knol op met wat weinig zout.Le... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Spaanse Boerenkool

? 1 kg aardappels (kruimig) ? 600 g panklare boerenkool ? zout ? 2 uien ? 1 grote rode paprika ? 150 g chorizo (stukje) ? 1 rookworst (250 g) ? 2 eetlepels olijfolie extra vierge ? versgemalen zwarte peper Aardappels schillen, wassen en in st... bekijk recept »

Boerenkool

1 kg boerenkool( ongesneden), zoutzwarte peper, 600 gram aardappelen 400 gram winterwortel 3 middelgrote uien 1-2 el braadboter 200 gram gedroogde abrikozen 1 tl groentebouillon (instant) suiker 60 gram romige kaas 150 gram creme fraiche 5 el slagroo... bekijk recept »

Pagina 17 van 33