Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Provençaalse ovenschotel

4 grote aardappels 200 gm broccoli 1 blikje maïskorrels 150 gm wortelen (winter- of bospeen) 2 small preitjes 2 eieren 50 gm geraspte kaas 1 ons spekblokjes 1 provençaalse kruiden 1 zwarte peper 1 zout 1 takje peterselie 2 tomaten Je kunt ook 600g 'p... bekijk recept »

Slavinken Met Coleslaw

350 g panklare witte kool (c1000) 2 sinaasappels, geschild en in halve; partjes 1 limoen 4 el arachideolie 2 tl vloeibare honing tabasco peper, zout 150 g bospeen, geschrapt en in dunne plak; jes 3 stengels bleekselderij, dun geschaafd 1 rode ui, i... bekijk recept »

Aardappelsalade met groente en ei

1 kg aardappels (vastkokend) 400 gram bospeen 300 gram diepvries doperwten 4 stengels bleekselderij 250 gram gekruide kipfilet (vleeswaren)/achterham in dikke plakken 4 zoetzure augurken 1 sinaasappel 1/2 citroen 1,5 tl mosterd 4 el olijfolie zout pe... bekijk recept »

Zomerse maaltijdsoep met knoflookbrood

Voor de soep: 500 gram groene asperges 300 gram bospeen1 pot of blik witte bonen (circa 400 gram)1.5 liter groentebouillon (van tabletten)1 blik blokjes gepelde tomaat (circa 400 gram) zoutversgemalen peperdesgewenst een schaaltje versgeraspte belege... bekijk recept »

Coq au vin blanc

1 kip of 8 drumsticks150 gram gerookte spekblokjes200 gram boter12 sjalotjes gepeld en evt. gehalveerd1 winterwortel of 200 g bospeen in plakjes1 (rode) ui gesnipperd3 teentjes knoflook fijngehakt750 milliliter witte wijn (chardonnay, sauvignon blanc... bekijk recept »

Kip met zomergroenten uit de oven

1 hele kip, panklaar1 limoen, gehalveerd8 teentjes knoflook3 takjes rozemarijn5 eetlepels olijfolie1 courgette, in dikke plakken1 aubergine, in blokjes1 rode en 1 gele paprika, zonder zaadjes, in grove stukken1 rode ui, in partjes300 gram bospeen, ge... bekijk recept »

GEGLACEERDE WORTEL MET KORIANDER EN LIMOEN

500 gram bospeen of jonge worteltjes50 gram boter1 eetlepel suiker of 1 eetl. honing300 milliliter groentebouillon1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)1 limoen, schoongeboend1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schrap de wortels en laat er een beetje ... bekijk recept »

Drie-in-de-pan met wortel, prei en citroenmayonaise

1 theel. kerriepoeder200 g bloem3 eieren100 ml melk (Melkan)150 g waspeen of bospeen, gehakt1 prei, in smalle ringetjesolijfolie of arachideolie1 citroen1/2 pot mayonaise2 eetl. gehakte peterselie of bieslook1. Meng het kerriepoeder door de bloem... bekijk recept »

Kabeljauw met sinaasappel

2 sinaasappels600 g kabeljauwfiletzoutversgemalen peper50 g boter of vloeibaar bakproduct500 g winterwortel of bospeen, in dunne plakken of linten1 eetl. honing2 eetl. gehakte peterselie100 g groene of zwarte olijven, zonder pit, in plakjes2 eetl. ol... bekijk recept »

Oosters gemarineerde hamlapjes

400 g hamlappen, in repen3 eetl. arachide- of zonnebloemolie1 rode ui, in ringen200 g bospeen of 1 kleine winterwortel, in repen200 g sugarsnaps2 struikjes witlof, in repen2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)voor de marinade:2 teentjes knofl... bekijk recept »

Pagina 21 van 22