Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Koreaanse burger met ingelegde groenten

1 komkommer, in linten1 bospeen, geraspt50 milliliter wittewijnazijn25 gram suiker400 gram half-om-half gehakt1 centimeter verse gember, fijngehakt1 teentje knoflook, geperst1 ui, gesnipperdhandje koriander, grof gehakt4 pistoletjes, gehalveerd4 eetl... bekijk recept »

Lauwwarme rijstsalade met geroosterde pastinaak en gepofte knoflook

200 gram gele rijst300 gram pastinaak, geschild en in lange repen300 gram bospeen, geschild en in lange repen4 eetlepels olijfolie1 knoflookbol, horizontaal doorgesneden1 eetlepel citroensap1 bosje krulpeterselie of basilicum, grof gehakt25 gram pijn... bekijk recept »

Drumsticks in het groen

8 drumstickszoutversgemalen peper1 eetl. arachideolie of olijfolie50 g boter5 sjalotjes, in ringen400 ml witte wijn2 eetl. gehakte peterselie2 eetl. gehakte bladselderij1 eetl. gehakte kervel of bieslook125 ml crème fraîche (Melkan)1 eid... bekijk recept »

Knapperige groenten met mosterd-dressing en zachtgekookt eitje

zoutversgemalen peper500 g gemengde harde groenten zoals prei, bospeen, bietjes, bleekselderij4 scharreleieren1 eetl. grove mosterd2 eetl. wittewijnazijn3-4 eetl. milde olijfolie1. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Maak de groent... bekijk recept »

Spaghetti met geroosterde groenten

1 courgette, in plakken1 rode paprika, in grove stukken1 groene paprika, in grove stukken2 uien, in partjes1 wortel of 250 g bospeen, in stukken5 eetl. olijfolie2 eetl. citroensapzout en versgemalen peper1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries)... bekijk recept »

Geroosterde bospeentjes met kruidenolie

1 bos bospeen6 el olijfolie3 el verse kruiden, bijv. peterselie, ­bieslook en kervel, fijngehaktbakplaat bekleed met bakpapier1. Verwarm de oven voor tot 220ºC. Snijd de worteltjes van de bos, maar laat nog een klein stukje van het groen zitten. ... bekijk recept »

Puree van wortel en abrikozen met pistachenootjes

750 g worteltjes (bospeen) Knorr Finesse Bouillon Kip 100 g zachte, gedroogde abrikozen peper, zout 1 mespunt gemberpoeder 2 el crème fraîche 1 el gepelde pistachenootjes1. Snijd de abrikozen en de worteltjes in stukjes en kook ze in de kippenbou... bekijk recept »

Dukkahdip met rauwkost

10 g hazelnoten 1 tl 1 sesamzaad 10 g havermout 0.25 tl 0.25 gemalen koriander (ketoembar) 0.25 tl 0.25 gemalen komijn (djinten) 1.5 el Becel Slaolie (15 g) 75 g bospeen 75 g bleekselderij 75 g bloemkoolroosjes 1. Rooster de hazelnoten met het se... bekijk recept »

Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto

2 x zeetong 400 gr per stuk zonder vel800 gram schoongemaakte groenten zoals: artisjokkenhollandse peultjesbospeenbosuitjesdoperwtengesnipperde ui en 3 teentjes knoflook400 gram risotto rijsteen theelepel saffraaneen liter kippen bouilloneen eetlepel... bekijk recept »

Zomerse Wraps

2 eetlepels mayonaise 125ml zure room 2x 150gr gerookte kipfilet, in repen gesneden 1 rode ui, fijngesneden 10 bospeentjes, in plakjes 3 eetlepels munt, fijngesneden 1 rijpe avocado 1 limoen, uitgeperst 1 bosui 1 pak grote wrap-tortilla's 1. St... bekijk recept »

Pagina 19 van 22