Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

PASTENAQUE SAUTE,LEGUMES TOURNE,RISOTTO ET SALSA DE TOMATE

RECEPTUUR ROGVLEUGEL: 4 rogvleugels a 150 gr 1 el dragongesneden 1 knoflookteen citroensap zout en peper olijfolie RECEPTUUR RISOTTO: 50 gr arborio risotto rijst 50 gr boter 1 el gesnipperde sjalot ? tl saffraan 150 ml visbouillon olijfolie zout en p... bekijk recept »

Lamsfricandeau Met Lente-stamppotje En Citroenjus.

500 gram vastkokende aardappelen 300 gram bospeen 150 gram spinazie 2 lamsfricandeau's a 300 gram ? citroen zout peper 70 gram koude boter of margarine 3/4 dl halfdroge witte wijn ? eetlepel vloeibare honing ? pot vleesfond (380 ml) ? zakje verse ker... bekijk recept »

Risotto Met Lentegroente

40 gr risottorijst 100 gr peultjes 50 gr bospeen 100 gr diepvries of verse doperwten 250 gr asperges 1 lente uitje 100 gr gerookte kippenborst 5 gr olijfolie 15 gr roomboter een halve kippenbouillontablet peper en zout naar smaak Verwarm de olijfolie... bekijk recept »

Provençaalse ovenschotel

Voor 4 personen: 300 g uien, in ringen 800 g vastkokende aardappelen schoongeboend en in parten 2 x 3 drumsticks 6 el olijfolie 2 el gedroogde Provençaalse kruiden 1 courgette, in de lengte gehalveerd en in plakken 1 bos bospeen, schoongemaakt 1/2 ba... bekijk recept »

Wortelsoep met vanille

2 el olijfolie1 ui750 g bospeen1,5 liter kippenbouillon1/2 tl kaneelpoeder4 bolletjes geconfijte gember2 tl vanille-extract1 klein bekertje roomverse dragon- Laat 2 el olijfolie heet worden in een soeppan. Fruit 1 gehakte ui goudbruin. Voeg er 750 g ... bekijk recept »

Zomerse Maaltijdsoep& Knoflookbrood

Voor de soep: 500 g groene asperges 300 g bospeen 1 pot witte bonen (circa 400 g) 1 1/2 l groentebouillon (van tabletten) 1 blik gepelde tomaat (blokjesca. 400 g) zout versgemalen peper versgeraspte belegen kaas Voor het brood: 1 Turks brood ... bekijk recept »

Lamsbiefstuk Met Morieljes, Gestoofd

400 gr lamsfilet of biefstuk van de bout400 gr volkorenpasta (spaghetti)800 gr voorjaarsgroenten (bospeentuinbonensnijbonenjonge uigroene asperges)50 gr gedroogde morieljes (paddestoelen)1 dl kippenbouillon0,5 liter halfvolle melkmaizena1 eetlepel ge... bekijk recept »

Koolvis Uit De Oven Met Worteltjes

400 g koolvisfilet (diepvries) 1 bos bospeen 1 kg vastkokende aardappelsgeschild 1 eetlepel komijn (djinten) 2 sneetjes oud witbroodverkruimeld 2 teentjes knoflookfijngehakt 5 eetlepels olijfolie Verwarm de oven voor op 200 ?C. Leg de stukken bevr... bekijk recept »

Wortelsoep Met Gember

500 gr bospeen of wortelen 1 grote zoet ui (ososweet) 1 stuk verse gemberwortel ca 2 bij 2 cm olie of boter 1,5 liter water 2 Zonnatura groentenbouillonblokjes 100 ml gembersiroop 1 flesje Blueband Finesse Kookroom citroensap herbamare kruide... bekijk recept »

Wortelsoep Met Gember

500 gr bospeen of wortelen 1 grote zoet ui (ososweet) 1 stuk verse gemberwortel ca 2 bij 2 cm olie of boter 1,5 liter water 2 Zonnatura groentenbouillonblokjes 100 ml gembersiroop 1 flesje Blueband Finesse Kookroom citroensap herbamare kruide... bekijk recept »

Pagina 17 van 22