Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Pasteitje met groenten

4 pasteibakjes100 g peultjes of sugarsnaps, afgehaald100 g bospeen, geschrapt, in repen3 eetl. arachideolie of roerbakolie2 stengels bleekselderij, in boogjes2 lente-/bosuitjes, in stukjes van 3 cm50 g taugé2 eetl. ketjap manis2 eetl. gefr... bekijk recept »

Risotto met zomergroenten

8 dl groente- of kruidenbouillon (van tablet)4 eetl. olijfolie350 g risottorijst250 g bospeen, in reepjes200 g sugarsnaps250 g tuinbonen (vers gedopt of diepvries)zout en versgemalen peper200 g feta, in blokjes2 eetl. gehakte peterselie of bieslook1.... bekijk recept »

Roergebakken wortel met gember en sesam

500 g bospeen, geschild3 eetl. wokolie2 teentjes knoflook, fijngehakt1 gemberwortel, geschild en fijngehakt (2cm)2 eetl. gembersiroop2 eetl. sesamzaadjeszout en versgemalen peper1. Snijd de bospeen in gelijke stukken. Verwarm de olie en roerbak de wo... bekijk recept »

Wortelkoekjes

1 bos bospeen 25 g bieslook 75 g gezouten cashewnoten 3 ei(eren) 50 g bloem 6 el olijfolie zout1. Verwijder het groen van de bospeen, was ze en rasp ze fijn. Doe de wortelrasp in een ruime kom. Knip de bieslook boven de kom fijn. Maal de noten in ... bekijk recept »

Verse groenten met pesto-geitenkaas dipsaus

200 gram verse zachte geitenkaas 75 ml melk 4 eetlepels Bertolli Pesto alla Calabrese 1 bos bospeen 1 bakje cherry tomaatjes paar stengels bleekselderij 1 komkommer 1 groene paprika 1. Doe de geitenkaas met de melk en de pesto in een kom en mix m... bekijk recept »

Aardappel-Bonensalade Met Tonijn

600gr Aardappels 200gr Gebroken sperziebonen 200gr Bospeen 2 blikjes Tonijn in olie 1 1/2 el Pesto (rood 1 dl Sinaasappelsap 1 el Kappertjes (Royal Mail 2 Sjalotjes Aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden. In pan met wijnig water en zout de... bekijk recept »

Roergebakken Spitskool Met Kip

250 gr,gesneden spitskool 250 gr bospeen(in reepjes) 300 gr kipfilet(in reepjes) 1 grote ui (in ringen) 1 dl.kippenbouillon. snufje gemalen foeli. peper en zout. 3 eetlepels fijngesneden peterselie olijfolie. Verwarm de olie in de wok. Bak hierin de ... bekijk recept »

Gegratineerde Aubergine

2 st.  Aubergine (of courgette) ? Bakje  Champignons 80 gr  Olijven 1/3 potje  Pesto Genovese of Rosso 2 st. Bosui ? bos Bospeen 2 teentjes Knoflook 50 gr Mozzarella/ Parmezaanse kaas 1 el. Olijfolie 1. Was de aubergine... bekijk recept »

Thaise noodlesalade

400 gm eiermie 300 gm kip-of kalkoenfilet, in stukjes ge; sneden 1 blikje bamboescheuten, uitgelekt 150 gm bospeen, in schijfjes 300 gm sugar snaps 2 eetlepel(s) ketjap 1 eetlepel(s) suiker (of wat honing) 1 teentje knoflook 3 eetlepel(s) olie Doe de... bekijk recept »

Thaise noodlesalade

400 gm eiermie 300 gm kip-of kalkoenfilet, in stukjes ge; sneden 1 blikje bamboescheuten, uitgelekt 150 gm bospeen, in schijfjes 300 gm sugar snaps 2 eetlepel(s) ketjap 1 eetlepel(s) suiker (of wat honing) 1 teentje knoflook 3 eetlepel(s) olie Doe de... bekijk recept »

Pagina 15 van 22