Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Thaise currysoep met bospeen en garnalen

4 el olie 3 bosuitjes 1 bos bospeen 100 g boemboe voor groene curry (bakje) 20 g koriander 400 ml kokosmelk (blik) 500 g knoflookgarnalen (diepvries) 100 g Thaise rijstnoedels 400 ml water1. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de bosui en de... bekijk recept »

Bospeen met bieslookboter

½ zakje verse bieslook (a 25 g) 75 g gezouten boter (op kamertemperatuur) 1 bos worteltjes1. Bieslook fijnsnijden of boven kommetje fijnknippen. Boter erdoor roeren en in koelkast weer wat laten opstijven. Loof tot op 2 cm van bove... bekijk recept »

Geglaceerde Bospeen Met Gember

750 g bospeen 50 g boter 3 eetl. gembersiroop 2-2? dl water 1 eetl. gehakte gember kervel of peterselie Voorbereiding Bereidingstijd: ca. 25 minuten Bereidingswijze Maak de bospeen schoon en snijd ze in stukjes met een lengte van 3-4 cm. Verhit de bo... bekijk recept »

ROERGEBAKKEN BOSPEEN MET SESAMZAAD

1 bos bospeen - 4 lente uitjes - 2 e zonnebloem olie - 1 teentje knoflookgeperst - 1 e appelstroom - zout - peper - 1 e geroosterd sesamzaad Bereidingswijze 1. Schil peentjes en verdeel de dikker peentjes in het lente. Laat aan elke peen een stukje g... bekijk recept »

Gesmoorde bospeen met coburgerham en focaccia

1 citroen1 bos wortels8 eetl. olijfoliezoutversgemalen peper1 theel. honing of suikerbosje of plantje basilicum150 g coburgerham, in plakken2 eetl. groene pesto1 focacciabrood1. Boen de citroen schoon, rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht... bekijk recept »

Risotto

2 sjalotjes.150 gram groene asperges.150 gram bospeen.100 gram peultjes.100 gram courgette.4 eetlepels olijfolie.25 gram boter.250 gram risottorijst.9 dl. bouillon.6 artisjokharten.2 eetlepels fijngehakte italiaanse keukenkruiden.stukje parmezaanse k... bekijk recept »

Kerrie-Roerbakschotel

250 g Tarly450 g bospeen200 g peultjes2 el olie600 g Tivall Roerbakblokes in Kerriesaus (AH) Tarly bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Bospeen schoonmaken, wassen en in stukjes van 2 cm snijden en dikke stukken halveren. Bospeen in ca 5 min. beetgaa... bekijk recept »

Kerrie-roerbakschotel

1 pak tarly (250 g) 450 g bospeen 200 g peultjes 2 eetlepels olie 2 schaaltjes roerbakblokjes in kerriesaus (a 300; g) materialen: wok Bereiden Tarly bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Bospeen schoonmaken, wassen en in stukken van 2 cm snijden en... bekijk recept »

Op de huid gebakken zalm met citrusbospeen

250 g zalmfilet 1 avocado 1 el mayonaise 1 sinaasappel 1 el suiker 2 el teriyaki-saus 1/2 komkommer 100 g polenta 350 ml groentebouillon 300 g bospeen1. Breng voor stevige polenta 350 ml bouillon aan de kook. Voeg, als het vocht kookt, al roeren... bekijk recept »

Spinaziesalade met geitenkaaspakketjes

4 vellen filodeeg50 gram roomboter200 gram geitenkaashandje verse tijm, gehakt1 eetlepel honing6 eetlepels olijfolie1 eetlepel mosterd2 eetlepels rodewijnazijn150 gram verse spinazie1 bospeen, geschrapt1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de velle... bekijk recept »

Pagina 14 van 22