Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Bospeen met gember

1 bos peen 1 tl gemalen kaneel 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 4 el olijfolie 2 cm verse gember1. Verwarm de oven voor op 210 ºC. Schil de bospeen, maar laat 3 cm groen zitten. Kook 4 min. 2. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Meng... bekijk recept »

Kabeljauw met garnalensaus

750 g aardappels 1 bos bospeen 2 schaaltjes kabeljauwfilet (ca. 450 g) 50 g boter of margarine 1 zakje vis-dille saus (32 g) 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 2 theelepels dille (diepvries, doosje a 50 g)1. Aardappels s... bekijk recept »

Biefstukrolletjes met tagliatelle

400 g tagliatelle 2  biefstukken 400 g spinazie 3  bospenen 4 plakken kaas olijfolie om in te bakken 1  sjalot 3 teentjes knoflook 100 ml witte wijn 400 g tomatenblokjes Kook de tagliatelle gaar volgens d... bekijk recept »

Geglaceerde wortels

1 bos bospeen van ca 10 stuks 1 eetl honing 50 gr boter ½ citroen Bosui of peterselie om te garnerenSnijd het groen van de wortels en laat nog een klein stukje zitten. Schil de wortels en verhit de boter in een pan. Leg de wortels naast... bekijk recept »

Groentewraps met hummus

4 (volkoren)tortillawraps 4 el hummus 300 g restjes gekookte, gegrilde of rauwe groenten (bijv. plakjes bospeen, komkommer of gegrilde courgette, reepjes paprika en tomaat) 20 g bladpeterselie 1 vershoudfolie1. Besmeer de wraps met de hummus en b... bekijk recept »

Koolvis uit de oven met worteltjes

400 g koolvisfilet (diepvries) 1 bos bospeen 1 kg vastkokende aardappels (geschild) 1 eetlepel komijn (djinten) 2 sneetjes oud witbrood (verkruimeld) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 5 eetlepels olijfolie1. Verwar... bekijk recept »

Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes

2 kippenbouten 1 takje verse tijm (zakje a 15 g) ½ eetlepel peper (versgemalen) 1 citroen (uitgeperst) 3 bospeentjes (in plakken) 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), in ringen) 2 plakken bladerdeeg ((diepvries... bekijk recept »

Groentesoep met traditionele soepballetjes

500 g rundergehakt 1 tl nootmuskaatpoeder 30 g selderij 2 el melk 1 snufje zout 1 snufje peper 2 l water 4 runderbouillontabletten 250 g sperziebonen 250 g prei 250 g bospeen1. Kneed het gehakt, de nootmuskaat, de helft van de selderij en d... bekijk recept »

Kokkelsoep met witbier en zomerse salade met oesters

2 kg kokkels 250 g krielaardappels 15 draadjes saffraan 1 fles (Texels) witbier 10 bospeentjes 1 venkel 1 kleine prei 2 stengels bleekselderij 4 teentjes knoflook 100 ml plantaardige olie 200 ml droge witte wijn 1 handvol apenhaar of ander zeewier ... bekijk recept »

Gestoomde najaarsgroenten met rosbief

2 grote aardappels (schoongeboend) 2 rode uien 1 bos bospeen 100 g bloemkoolroosjes 150 g haricots verts 1 theelepel olie 1 sjalotje (fijngesneden) 125 ml rode wijn 125 ml sinaasappelsap 150 g rosbief (plakken, vleesw... bekijk recept »

Pagina 13 van 22