212 recepten met bospeen
1 bos peen 1 tl gemalen kaneel 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 4 el olijfolie 2 cm verse gember1. Verwarm de oven voor op 210 ºC. Schil de bospeen, maar laat 3 cm groen zitten. Kook 4 min. 2. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Meng... bekijk recept »
750 g aardappels 1 bos bospeen 2 schaaltjes kabeljauwfilet (ca. 450 g) 50 g boter of margarine 1 zakje vis-dille saus (32 g) 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 2 theelepels dille (diepvries, doosje a 50 g)1. Aardappels s... bekijk recept »
400 g tagliatelle 2 biefstukken 400 g spinazie 3 bospenen 4 plakken kaas olijfolie om in te bakken 1 sjalot 3 teentjes knoflook 100 ml witte wijn 400 g tomatenblokjes Kook de tagliatelle gaar volgens d... bekijk recept »
1 bos bospeen van ca 10 stuks 1 eetl honing 50 gr boter ½ citroen Bosui of peterselie om te garnerenSnijd het groen van de wortels en laat nog een klein stukje zitten. Schil de wortels en verhit de boter in een pan. Leg de wortels naast... bekijk recept »
4 (volkoren)tortillawraps 4 el hummus 300 g restjes gekookte, gegrilde of rauwe groenten (bijv. plakjes bospeen, komkommer of gegrilde courgette, reepjes paprika en tomaat) 20 g bladpeterselie 1 vershoudfolie1. Besmeer de wraps met de hummus en b... bekijk recept »
400 g koolvisfilet (diepvries) 1 bos bospeen 1 kg vastkokende aardappels (geschild) 1 eetlepel komijn (djinten) 2 sneetjes oud witbrood (verkruimeld) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 5 eetlepels olijfolie1. Verwar... bekijk recept »
2 kippenbouten 1 takje verse tijm (zakje a 15 g) ½ eetlepel peper (versgemalen) 1 citroen (uitgeperst) 3 bospeentjes (in plakken) 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), in ringen) 2 plakken bladerdeeg ((diepvries... bekijk recept »
500 g rundergehakt 1 tl nootmuskaatpoeder 30 g selderij 2 el melk 1 snufje zout 1 snufje peper 2 l water 4 runderbouillontabletten 250 g sperziebonen 250 g prei 250 g bospeen1. Kneed het gehakt, de nootmuskaat, de helft van de selderij en d... bekijk recept »
2 kg kokkels 250 g krielaardappels 15 draadjes saffraan 1 fles (Texels) witbier 10 bospeentjes 1 venkel 1 kleine prei 2 stengels bleekselderij 4 teentjes knoflook 100 ml plantaardige olie 200 ml droge witte wijn 1 handvol apenhaar of ander zeewier ... bekijk recept »
2 grote aardappels (schoongeboend) 2 rode uien 1 bos bospeen 100 g bloemkoolroosjes 150 g haricots verts 1 theelepel olie 1 sjalotje (fijngesneden) 125 ml rode wijn 125 ml sinaasappelsap 150 g rosbief (plakken, vleesw... bekijk recept »