212 recepten met bospeen
1 bos bospeentjes 1 rode peper zaadjes verwijderd 20 g verse koriander 0.5 l groentebouillon 1 sap van limoenSchil de bospeentjes met een dunschiller, houd er 4 of 8 achter en snijd de rest in stukken van ca. 3 cm. Houd een paar takjes koriander ach... bekijk recept »
1 bos bospeen (ca. 500 g) 25 g boter (in kleine blokjes) 2 eetlepels dille ((vers of diepvries), fijngeknipt) 150 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)1. Oven voorverwarmen op 225 ºC. Puntje aan onderzijde en groen van b... bekijk recept »
8 kleine of 4 grote lamskoteletten ca 600 gr 2 eetl honing 1 eetl tijm 1 eetl boter 1 venkelknol 500 gr aardappelen 4 teentjes knoflook Scheutje olijfolie Snufje nootmuskaat Scheutje melk 8 bospeentjes 1 theel ketoembar (gemalen koriander) Olijfolie ... bekijk recept »
500 g half-om-halfgehakt 1 ei 1 beschuit (verkruimeld) 4 eetlepels zoete chilisaus 750 g ovenfrites (diepvries) 1 bos bospeen (schoongemaakt) 2 eetlepels boter 1 blikje ananasschijven op sap ((220 g), uitgelekt)1. Ov... bekijk recept »
4 eendenborstfilets 600 g Cerise aardappeltjes (net) 3 el (olijf)olie 1 bos bospeen 1 (olijf)olie 75 g gewelde pruimen 2 sinaasappels 2 stuks steranijsjes 1 runderbouillontablet ⅔ bakje platte peterselie (à 20 g; res... bekijk recept »
1 bos bospeen 2 visbouillontabletten 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g) 1 duopak aardappelpartjes (700 g) 50 g boter 50 g bloem 3 eetlepels dijonmosterd (potje a 215 g) 1 bekertje crème fraîche (200 ml)1. Bosp... bekijk recept »
olijfolie 4 kippendijen 4 kipdrumsticks 1 rode ui 4 bospeentjes 4 stengels bleekselderij 1 glas rode wijn 200 g pitloze groene olijven 100 g kapperappeltjes 1 blik tomatenblokjes 2 takjes rozemari... bekijk recept »
1 bos worteltjes 2 el olijfolie 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 teen knoflook (in dunne plakjes) grof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de worteltjes met de dunschiller. Snijd het loof af, m... bekijk recept »
1 pak braadworst 2 uien 3 el olijfolie 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 5 eieren 1 bos bospeen 1 cup honing-mosterddressing (100 g)1. Braadworsten wellen in warm water. Oven voorverwarme... bekijk recept »
1/2 bos bospeen 1 schaal peultjes (200 g) 2 el olijfolie extra vierge 2 el witte balsamicoazijn (flesje 250 ml) 2 el verse peterselie (fijngesneden)1. Snijd het groen van de wortels af, maar laat ca. 1 cm zitten. Schil de worte... bekijk recept »