Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Kip in cacao

275 g meergranenrijst 4  kipfilets olijfolie om in te bakken 4 el cacao 1 bosje bleekselderij 1 bosje bospeen 275 g maïskorrels diepvries 1  ui 2  sinaasappels Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de ve... bekijk recept »

Pompoensoep uit de oven

900 g flespompoen 600 g geschilde bospenen 4 el olijfolie 2 rode uien 2 tenen knoflook 1 sinaasappel 95 g hazelnoten 13 g bieslook (bakje à 25 g) 400 ml kokosmelk 2 groentebouillontabletten 600 ml kraanwater 125 ml zure roo... bekijk recept »

Pastasalade met zoete wortel en basilicum

1 bos bospeen (geschild) 2 el olijfolie 1 bakje cherrytomaten ((250 g), gehalveerd) 300 g pasta trottole (zak a 500 g) 1 bakje verse basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) 100 g mascarpone (verse kaas)1. Verwarm de ... bekijk recept »

Thaise bouillonfondue met kokosmelk

2 teentjes knoflook 1 rode peper 1 stengel sereh (citroengras) 2 eetlepels olie 1 liter warme kippenbouillon (van tablet) 400 ml kokosmelk 4 eetlepels Thaise vissaus 3 eetlepels limoensap 50 g mihoen 1 zakje verse koriande... bekijk recept »

Worteltjes met balsamico

1 bos bospeen 100 ml olijfolie 2 el balsamicoazijn (flesje 250 ml) 4 el platte peterselie (blaadjes fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden)1. Snijd de peen in schuine plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg... bekijk recept »

Schelvisvinken met bospeen

1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries) 1 bos peen (schoongemaakt) 1 schaal schelvisfilet ((250 g), in 4 stukjes) 12 plakjes gerookt ontbijtspek 2 uien (gesnipperd) 2 eetlepels gembersiroop (fles a 250 ml)1. Verwarm... bekijk recept »

Kerrie-roerbakschotel

1 pak tarly (250 g) 450 g bospeen 200 g peultjes 2 eetlepels olie 2 schaaltjes roerbakblokjes in kerriesaus (a 300 g)1. Tarly bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Bospeen schoonmaken, wassen en in stukken van 2 cm snijden en dikke s... bekijk recept »

Hollandse lamsstoof met peultjes

600 g lamslappen in blokjes 1 tl tijmblaadjes fijngehakt 25 ml vloeibare margarine 50 g tomatenpuree 150 ml droge witte wijn 500 ml runderbouillon 1 laurierblad 2 tenen knoflook fijngesneden 150 g bospeen in plakjes 150 g bleekselderij in reepjes 300... bekijk recept »

Gestoofde scholfilet met peterseliepeen

1 zak aardappelpuree (diepvries, 750 g) 1 bos bospeen 2 uien 2 schaaltjes scholfilets (ca. 250 g) 1 flesje finesse voor koken (kookroom, 250 ml) 100 ml droge witte wijn ½ zakje verse peterselie (a 30 g)1. Puree vo... bekijk recept »

Spinazieflensjes met tartaar, wortel en paprika

125 g bloem 2 eieren 400 ml melk 100 g fijngesneden spinazie ((pak 450 g, diepvries), ontdooid) 50 g boter ½ bos bospeen 2 schaaltjes rundertartaar (a 2 stuks, 200 g) 1 rode paprika (in reepjes)1. Doe de bloem in een... bekijk recept »

Pagina 9 van 22