Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Romige champignon-druivenschotel

olijfolie om in te bakken 1 klontje boter 450 g voorgegaarde krieltjes KrieltjesVerhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de krieltjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant.Romige champignon-druivenschotelSnijd de k... bekijk recept »

Pangasius met kriel, wortel & sinaasappel

1 venkelknol 600 g geschilde bospenen 500 g krieltjes 1 sinaasappel (schoongeboend) 3 el olie 2 el fijne mosterd 700 g pangasiusfilets 20 g platte peterselie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de on... bekijk recept »

Kalkoen teriyaki

2 schaaltjes kalkoenreepjes (à ca. 250 g) 5 eetlepels Teriyaki marinade (fles à 250 ml) 1 zak drie kleuren paprika ((rood geel en groen) 2 bakjes shii-takes (à 100 g) 4 bospeentjes 1 zak mihoen (250 g) 3 eetlepels... bekijk recept »

Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

250 g ricotta 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel tijm 4 eetlepels olijfolie extra vierge 3 sjalotten (gesnipperd) 1 eetlepel rode-wijnazijn 1 theelepel Dijon mosterd 100 g gerookte kipfilet (fijngesneden) 2 bospeentjes (ge... bekijk recept »

Kaassoep uit Alkmaar

1  ui 1 teentje knoflook 600 g vastkokende aardappels 1 bosje bospeen 1 kleine bloemkool zonnebloemolie 1 tl kurkuma 1.5 tl water 3  groentebouillonblokjes 300 g Noord-Hollandse Goudse kaas aan stuk (of a... bekijk recept »

Groenteballetjes met zoete wortel

1 bos bospeen 4 eetlepels boter of margarine 2 schaaltjes groenteballetjes (a 210 g) 1 pak aardappelpuree à la minute (180 g 3 zakjes) 2 eetlepels suiker ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 1 bekertje crème fraîche ... bekijk recept »

Gegrilde stukjes met roomkaasaardappeltjes

1 zak aardappels (tafel (800 g)) 1 bos bospeen 1 schaal gegrilde stukjes (175 g) 1 pakje roomkaas (naturel (100 g)) 1/2 zakje gemalen kaas (jong (a 175 g)) 1 zakje verse bieslook (25 g)1. Aardappelen in laagje water... bekijk recept »

Italiaanse worteltjes met rozemarijn

1 sinaasappel 250 ml sinaasappelsap 1 takje rozemarijn 25 g suiker 1 l water 1 snufje zout 600 g bospeen 25 g vloeibare margarine 1 snufje peper1. Boen de sinaasappel schoon en rasp van een helft de oranje schil af. Pers de sinaasappel uit. 2... bekijk recept »

Kip met gemberjus en kerrieaardappeltjes

1 bos bospeen 1 potje stemgember (450 g) 4 kipfilets 30 g boter 1 zak krieltjes (450 g) 1 zakje jus naturel (29 g) 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel kerriepoeder1. Peentjes schoonmaken en in schuine plakjes snijden. 4 boll... bekijk recept »

Lekker potje piccalilly 3 potten à 300 ml

650 ml azijn 400 g panklare groentemix (broccoli, bloemkool, bospeen) in kleine stukjes 10 cm komkommer van zaadlijst ontdaan, in blokjes 50 g bruine basterdsuiker 100 g bloem 3 tl zout (10g) 1 tl gemberpoeder 1 tl kerriepoeder 1 volle tl koenjit (ku... bekijk recept »

Pagina 8 van 22