212 recepten met bospeen
1 bos bospeen (ca. 500 g) 2 kleine aardappels 1 ui 1 teentje knoflook 25 g boter 900 ml kruidenbouillon (van 2 tabletten) 100 ml (versgeperst) sinaasappelsap 2 eetlepels fijngeknipte peterselie1. Groen en uiteinden van bospeen... bekijk recept »
olijfolie om in te bakken 1 klontje boter 3 bospenen 1 stengel bleekselderij 1 ui 3 teentjes knoflook 800 g sukadelappen 2 el bloem 150 ml witte wijn 1 rundvleesbouillonblokje 400 g passata 3 ... bekijk recept »
100 ml witte wijnazijn 1 tl chilivlokken 1 el suiker 1 bosje radijsjes 1 bosje bospeen olijfolie om in te bakken 0.5 tl kummel 1 sinaasappel 100 g zachte geitenkaas 1 klontje boter 700 g aardappelsc... bekijk recept »
270 g gemengd gehakt 1 eidooier 2,5 el paneermeel 0,5 tl gemalen nootmuskaat 1 kg kruimige aardappelen 1 bos bospeen 10 g tijm (bakje 20 g) 5 el olijfolie 2 tl grof zeezout 150 ml halfvolle melk 25 g roomboter 1 snufje zout 1 snufje peper... bekijk recept »
500 g kruimige aardappels 1 bos bospeen 2 rode uien olijfolie om in te bakken 100 ml melk 50 g boter 1 sinaasappel 8 konijnenrugfilets à 70 g 4 takjes dragon 10 g boter 10 g boem 250 ml melk 2 augurken 2 el grove mosterd 1 el gladde mosterd 1 el... bekijk recept »
2 theelepels sambal badjak 3 eetlepels sojasaus 4 eetlepels sesamolie 350 g kipfilethaasjes 200 g peultjes 6 bospeentjes (in schuine plakken) 3 eetlepels sesamzaad 1 lime (schoongeboend) 2 kopjes little gem (sla) 1 za... bekijk recept »
1 sinaasappel 50 g roomboter 2 eetlepels suiker 1 bos bospeen 1 duopak krieltjes (700 g) 2 schaaltjes zalmfilet (a ca. 250 g) 1 zakje verse peterselie (30 g)1. Sinaasappel schoonboenen, helft van sinaasappelschil fijnraspen... bekijk recept »
1 bos peen 1 citroen (schoongeboend) 3 takjes verse munt 4 el olijfolie extra vierge 100 g witte kaas ((pakje 200 g) verkruimeld)1. Snijd de peen in schuine stukjes van 2 cm. Kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Giet af en laa... bekijk recept »
3 eetlepels olie 500 g riblappen (in stukjes) 1 vleesbouillontablet 2 laurierblaadjes ½ bos bospeen (in stukken) 150 g koolraap (in blokjes) 2 (rode) uien (in halve ringen) 500 g aardappels (geschild en in ... bekijk recept »
700 g kalfswangen (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 2 tl anijszaad 2 tl gerookte paprikapoeder 2 el olijfolie 3 tenen knoflook 600 g geschilde bospenen 4 takjes oregano 2 friszoete appels 340 g Amsterdamse uien 100 m... bekijk recept »