Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Bospeensoep

1 bos bospeen (ca. 500 g) 2 kleine aardappels 1 ui 1 teentje knoflook 25 g boter 900 ml kruidenbouillon (van 2 tabletten) 100 ml (versgeperst) sinaasappelsap 2 eetlepels fijngeknipte peterselie1. Groen en uiteinden van bospeen... bekijk recept »

Carne e patate

olijfolie om in te bakken 1 klontje boter 3  bospenen 1 stengel bleekselderij 1  ui 3 teentjes knoflook 800 g sukadelappen 2 el bloem 150 ml witte wijn 1  rundvleesbouillonblokje 400 g passata 3 ... bekijk recept »

Geroosterde bospeen met zoetzure radijs

100 ml witte wijnazijn 1 tl chilivlokken 1 el suiker 1 bosje radijsjes 1 bosje bospeen olijfolie om in te bakken 0.5 tl kummel 1  sinaasappel 100 g zachte geitenkaas 1 klontje boter 700 g aardappelsc... bekijk recept »

Hollandse gehaktbal met aardappelpuree en peentjes

270 g gemengd gehakt 1 eidooier 2,5 el paneermeel 0,5 tl gemalen nootmuskaat 1 kg kruimige aardappelen 1 bos bospeen 10 g tijm (bakje 20 g) 5 el olijfolie 2 tl grof zeezout 150 ml halfvolle melk 25 g roomboter 1 snufje zout 1 snufje peper... bekijk recept »

Konijnenrug met mosterdsaus

500 g kruimige aardappels 1 bos bospeen 2 rode uien olijfolie om in te bakken 100 ml melk 50 g boter 1 sinaasappel 8 konijnenrugfilets à 70 g 4 takjes dragon 10 g boter 10 g boem 250 ml melk 2 augurken 2 el grove mosterd 1 el gladde mosterd 1 el... bekijk recept »

Oosterse kipsalade

2 theelepels sambal badjak 3 eetlepels sojasaus 4 eetlepels sesamolie 350 g kipfilethaasjes 200 g peultjes 6 bospeentjes (in schuine plakken) 3 eetlepels sesamzaad 1 lime (schoongeboend) 2 kopjes little gem (sla) 1 za... bekijk recept »

Zoete citrusbospeen met zalm

1 sinaasappel 50 g roomboter 2 eetlepels suiker 1 bos bospeen 1 duopak krieltjes (700 g) 2 schaaltjes zalmfilet (a ca. 250 g) 1 zakje verse peterselie (30 g)1. Sinaasappel schoonboenen, helft van sinaasappelschil fijnraspen... bekijk recept »

Bospeen met witte kaas

1 bos peen 1 citroen (schoongeboend) 3 takjes verse munt 4 el olijfolie extra vierge 100 g witte kaas ((pakje 200 g) verkruimeld)1. Snijd de peen in schuine stukjes van 2 cm. Kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Giet af en laa... bekijk recept »

Irish stew

3 eetlepels olie 500 g riblappen (in stukjes) 1 vleesbouillontablet 2 laurierblaadjes ½ bos bospeen (in stukken) 150 g koolraap (in blokjes) 2 (rode) uien (in halve ringen) 500 g aardappels (geschild en in ... bekijk recept »

Gestoofde kalfswangen met appel en amandelschaafsel

700 g kalfswangen (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 2 tl anijszaad 2 tl gerookte paprikapoeder 2 el olijfolie 3 tenen knoflook 600 g geschilde bospenen 4 takjes oregano 2 friszoete appels 340 g Amsterdamse uien 100 m... bekijk recept »

Pagina 10 van 22