Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Stroganoffschotel met groenten en notenrijst

2 rode uien 1 bosuitje (zak a 3 stuks) 1 zak paprika (groen/rood/geel) 1 bakje kastanjechampignons (250 g) 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g) 1 pak notenrijst (275 g) 4 eetlepels zonnebloemolie 2 bakjes Quorn&n... bekijk recept »

Bosuipoffertjes met rivierkreeft

1 ei 1 theelepel bloem 3 eetlepels zure room (beker a 125 m) 1 bosuitje ((zakje a 3 stuks), in heel fijne ringetjes) 1 eetlepel olie 8 rivierkreeftjes (bakje a 100 g)1. Klop het ei goed los met de bloem en een eetlepel zure r... bekijk recept »

Kokos-maissoep

2 el zonnebloemolie 1 grote ui (gesnipperd) 3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 1 teen knoflook 1 el bloem 1 blikje maiskorrels ((300 g), uitgelekt) 1 rode paprika (in stukjes) 700 ml kippenbouillon (van... bekijk recept »

Salade van sinaasappel en brie

4 sinaasappels 1 zakje bosui (3 stuks) 3½ el olijfolie (extra vierge) 1 el walnotenolie 1 zakje eikenbladslamelange (100 g) ca. 150 g boerenbrie (45, in 12 halve plakjes) 1 zakje hazelnoten ((65 g), grof gehakt)1.... bekijk recept »

Biefstukpuntjes met mie

300 g fijne mienestjes 1 rode paprika 2 bosuitjes 2 el arachideolie 300 g biefstukpuntjes 400 g Japanse wokgroente 65 g mix voor bami ketjap 150 ml kraanwater1. Kook de mie 6 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. 2. Halveer o... bekijk recept »

Vietnamees stokbrood met kip en koriander

4 witte pistolets (afbakbrood) 1 bosje radijsjes 2 bosuitjes 100 g gezouten cashewnoten 1 zakje verse koriander (15 g) 200 g kipfilet (vleeswaren)1. Oven voorverwarmen op 180 ºC. Broodjes op rooster in midden van de oven in c... bekijk recept »

Pasta met rivierkreeftjes in pittige saus

4 pangasiusfilets (vis, diepvries, zak a 750 g) 1 zakje bosuitjes (3 stuks) 1 zak zoete puntpaprika's (2 stuks) 1 rode peper (zak a 2 stuks) 300 g spaghetti (volkoren (pak a 500 g)) 4 eetlepels olijfolie 1 blik to... bekijk recept »

Compote van elstar en rode ui

3 el zonnebloemolie 1 kg rode ui 200 g rietsuiker 100 ml balsamicoazijn 375 ml rode wijn 1000 g elstar appels 1 bosui 2 schone jam- of weckpotten (à 600 ml)1. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 5 min. zachtjes. Voeg de suiker ... bekijk recept »

Komkommersalade

2 komkommers 3 bosuitjes 2 el olijfolie extra vierge 1 tl wittewijnazijn 2 mespunten versgemalen zwarte peper 15 g verse dille (bakje) 50 g witte kaas1. Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaa... bekijk recept »

Rucolasalade

2 bosuitjes 10 cherrytomaten 5 g dille 2 el rodewijnazijn 5 el olijfolie extra vierge 75 g rucolaslamelange1. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Knip de dille fijn. Meng in een kopje de azijn, peper, zout en de oli... bekijk recept »

Pagina 12 van 100